Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Alco Open: Παραμένει κυρίαρχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco Open: Παραμένει κυρίαρχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση Alco Open: Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ 15,4 μονάδες - Τι λένε οι πολίτες για την πανδημία και το εμβόλιο

Δημοσκόπηση Alco Open: Παραμένει κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση. Στην έρευνα της ALco για λογαριασμό του Open, διαφαίνεται η ασφάλεια που αισθάνεται η πλειοψηφία των πολιτών με τη ΝΔ στο τιμόνι της χώρας, σε μια κυβέρνηση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις πιο δύσκολες ιστορικά προκλήσεις. Η ΝΔ προηγείται 15,4 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του OPEN. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ 25 με ποσοστό 3%.

Την ίδια ώρα το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 13,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,4% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης Alco.

Δημοσκόπηση Alco Open: Οι πολίτες εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε ως πρωθυπουργό», το 42% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23% τον Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 31% δηλώνει «κανέναν» από τους δύο.

Δημοσκόπηση Alco Open: Τι απαντούν οι πολίτες για την πανδημία

Η δημοσκόπηση ζήτησε από τους ερωτηθέντες να απαντήσουν κατά πόσο πιστεύουν πως οι επιστήμονες της επιτροπής για τον κορωνοϊό κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το 64% των ερωτηθέντων απαντά «ΝΑΙ», ενώ 24% δηλώνει «ΟΧΙ».

Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώσεις στυλό

Πού οφείλεται η έξαρση του κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση της Alco καταγράφει την άποψη των πολιτών στο ερώτημα «Πού οφείλεται περισσότερο η έξαρση της πανδημίας». Το 46% απαντά πως αυτή οφείλεται στην καθυστερημένη λήψη μέτρων, ενώ για το 31% των ερωτηθέντων ευθύνη φέρουν οι πολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα. Την ίδια ώρα, 54% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο από αυτά.

Δημοσκόπηση Alco Open: Το εμβόλιο

Η δημοσκόπηση της Alco δίνει και την εικόνα της κοινής γνώμης για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό. Το 33% των ερωτηθέντων αναφέρει πως θα κάνει το εμβόλιο αμέσως, ενώ 42% αυτών σημειώνουν πως θα περιμένουν.

Στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται και η εκτίμηση των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο και με βάση την ηλικία τους. Φαίνεται πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μοιάζουν περισσότερο πρόθυμοι να κάνουν αμέσως το εμβόλιο.

Δημοσκόπηση Alco Open: Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε χειρότερα την πανδημία», λέει το 38%. Στο ερώτημα «Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα αντιμετώπιζε την πανδημία», 38% απαντά χειρότερα από τη ΝΔ, 35% δηλώνει πως η αντίδρασή του θα ήταν παρόμοια, ενώ ένα 17% των ερωτηθέντων απαντά πως θα την αντιμετώπιζε καλύτερα.

Δημοσκόπηση Alco Open: Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Τέλος, η δημοσκόπηση της Alco δίνει και έναν πίνακα δημοτικότητας των υπουργών της κυβέρνησης. Δημοφιλέστερος εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γ. Πλακιωτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις