Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων: 5 εύκολοι και δοκιμασμένοι τρόποι
PLUS

Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων: 5 εύκολοι και δοκιμασμένοι τρόποι

Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων: Το σκληρό νερό και τα εξειδικευμένα προϊόντα για το πλύσιμο των ρούχων προκαλούν συσσώρευση αλάτων και υπολειμμάτων σε ζωτικά σημεία του πλυντηρίου

Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων: Πως να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων από τα άλατα; Συγκεντρώσαμε τους 5 πιο εύκολους και δοκιμασμένους τρόπους για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας. Το σκληρό νερό και τα εξειδικευμένα προϊόντα για το πλύσιμο των ρούχων προκαλούν συσσώρευση αλάτων και υπολειμμάτων σε ζωτικά σημεία του πλυντηρίου. Εκτός από τον κάδο, αν συσσωρευτούν άλατα στο φίλτρο ή στην παροχή νερού επηρεάζεται σημαντικά η απόδοση της συσκευής. Γιαυτό και δεν πρέπει να παραμελείτε τον καθαρισμό του πλυντηρίου σας.

Καθαρίστε τα άλατα πλυντηρίου με ξύδι και baking soda

Το ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας. Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 2 κουταλιές νερό για να σχηματιστεί μία πάστα και τοποθετήστε τη στη θήκη του απορρυπαντικού. Στη συνέχεια προσθέστε περίπου 250ml λευκό ξύδι κατευθείαν στον κάδο και επιλέξτε ένα πρόγραμμα πλύσης στους 60°C.  Ο συνδυασμός των 2 αυτών συστατικών μαζί με την υψηλή θερμοκρασία θα καθαρίσει το πλυντήριο από άλατα, υπολείμματα μαλακτικού, μικρόβια, μούχλα και δυσοσμίες. Εάν σας ενοχλεί η μυρωδιά που ενδεχομένως να αφήσει το ξύδι, βάλτε άλλη μία πλύση με ζεστό νερό. Στη συνέχεια μπορείτε να πλύνετε κανονικά τα ρούχα σας.

Καθαρίστε το πλυντήριο με χλωρίνη

Για βαθύ καθαρισμό του πλυντηρίου σας -κυρίως από επικίνδυνα μικρόβια- χρησιμοποιήστε χλωρίνη. Ειδικά εάν πλένετε πολύ βρώμικα ρούχα ή αν δεν βγάζετε τα πλυμένα ρούχα αμέσως από τον κάδο. Για να καθαρίσετε σωστά με χλωρίνη απλά προσθέστε 60ml χλωρίνης στη θήκη του απορρυπαντικού και πλύνετε τουλάχιστον στους 60°C με extra ξέβγαλμα. Εάν το πλυντήριο δεν διαθέτει αυτή την επιλογή, τότε βάλτε το να πλύνει ξανά ώστε να βεβαιωθείτε ότι η χλωρίνη ξεβγάλθηκε εντελώς.

Προσοχή: Μην αναμειγνύεται τη χλωρίνη με άλλα απορρυπαντικά. Μπορούν να προκληθούν χημικές αντιδράσεις που θα βλάψουν το πλυντήριο σας. Το ζεστό νερό μαζί με τη χλωρίνη δημιουργεί αρκετό αφρό επομένως μην ρίξετε περισσότερη ποσότητα από τη συνιστώμενη.

Προστατέψτε το πλυντήριο από το σχηματισμό αλάτων

Για να αποφύγετε το σχηματισμό αλάτων στο πλυντήριο ρούχων σας και να εξασφαλίσετε την καλή και αποδοτική λειτουργία του, καλό είναι να αφαλατώνετε τη συσκευή κάθε 3 μήνες με ένα ελεγμένο καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων. Ανάλογα τη συσκευή σας επιλέξτε το προϊόν αφαλάτωσης που συστήνει η εταιρεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις