Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μέτρα κορονοϊός Άδωνις: Αποφάσεις που ενέχουν το μικρότερο ρίσκο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα κορονοϊός Άδωνις: Αποφάσεις που ενέχουν το μικρότερο ρίσκο

Μέτρα κορονοϊός Άδωνις: Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν ελήφθησαν με μόνο γνώμονα το «μικρότερο δυνατό ρίσκο»

Μέτρα κορονοϊός Άδωνις: Ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας εν τω μέσω της πανδημίας του κορονοϊού θα παρουσιαστεί σήμερα στις 11:00, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να προβαίνει σε ορισμένες… προαναγγελίες. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συνέντευξης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν ελήφθησαν με μόνο γνώμονα το «μικρότερο δυνατό ρίσκο». Παράλληλα,  τόνισε πως «κάθε τι που ανοίγει, κρύβει ένα ρίσκο, καθώς ο ιός μεταδίδεται από την κινητικότητα των ανθρώπων». Συμπλήρωσε δε ότι οι λοιμωξιολόγοι παρέθεσαν τα συμπεράσματά τους και πως «η εισήγηση των ειδικών» δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, καθώς «ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός». Όσον αφορά στα μέτρα που θα συμπεριληφθούν στις σημερινές ανακοινώσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης, έκανε λόγο για «μέτρα που θα έχουν μια χρονική διάρκεια ικανή να βάλει τέλος στην καθημερινή σεναριολογία που προκαλεί σύγχυση».

Επίσης μιλώντας για το πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν και για το click away τόνισε ότι δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα, παρά μόνο όσα έχουν είσοδο στο δρόμο. «Υπάρχει πρόβλεψη και για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop. Είμαστε μια κυβέρνηση για όλους, όχι μόνο για τους μεγάλους. Θα τα ανακοινώσουμε όλα συγκροτημένα. Καταλήξαμε σε αυτό που μπορεί να γίνει. Συζητήσαμε πολλές ώρες με τους λοιμωξιολόγους» ανέφερε ο υπουργός. Τέλος, αναφέρθηκε στις εικόνες χάους που παρατηρήθηκαν έξω από τα Harrods στο Λονδίνο, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να αποφευχθεί στη χώρα μας.

Κλείνει η «πόρτα» σε παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες

O κ. Γεωργιάδης μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας  πως εντός της ημέρας, θα κλείσει η «πόρτα» για παραβιάσεις του “lockdown” από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Υπενθυμίζεται ότι, έχουν γίνει καταγγελίες πως με πρόσχημα το τιμολόγιο παραβιάζεται η απαγόρευση πώλησης στη λιανική από μεγάλες αλυσίδες που άνοιξαν τα καταστήματά τους, ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους, μόνο για επαγγελματίες,

«Είχαμε εξαιρέσει τη χονδρική από τις απαγορεύσεις, κι από την ώρα που επιτρέπεται το ηλεκτρονικό εμπόριο κι οι παραγγελίες από απόσταση έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα προμηθείας υλικών. Πράγματι, ορισμένοι έχουν κάνει κατάχρηση, θα υπάρξει σήμερα ρύθμιση που θα κλείνει την ”πόρτα” δημιουργώντας πιο καθαρό τοπίο» τόνισε ο υπουργός.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω σε επιχειρηματία/επαγγελματία την αίσθηση ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του ενός ή κατά του αλλού προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβοδίκαιοι στη διαχείριση μίας δύσκολης κατάστασης» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτά που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα είναι για ένα ικανό χρονικό διάστημα για να φύγουμε από την σεναριολογία για το τι ανοίγει και τι δεν ανοίγει» ξεκαθάρισε.

Τέλος είπε ότι με το click away θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας από απόσταση, προπληρωμής και παραλαβής έξω από το κατάστημα, ενώ μέσω επιδότησης μέχρι 5.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ η μικρή και μεσαία επιχείρηση θα έχει δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις