Γαλλία κορονοϊός νέα: Προειδοποιούν οι αρχές για αυξημένο επιδημιολογικό κίνδυνο

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία κορονοϊός νέα: Προειδοποιούν οι αρχές για αυξημένο επιδημιολογικό κίνδυνο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Γαλλία κορονοϊός νέα: Υψηλός είναι ο κίνδυνος να αυξηθεί και πάλι η κυκλοφορία του κορονοϊού, σύμφωνα με τις γαλλικές υγειονομικές αρχές

11.12.2020 | 21:47

Γαλλία κορονοϊός νέα: «Καμπανάκι κινδύνου» έκρουσε η υπηρεσία δημόσια υγείας στη Γαλλία, προειδοποιώντας πως είναι ιδιαιτέρως υψηλός ο κίνδυνος να αυξηθεί και πάλι  η κυκλοφορία του κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες στην Γαλλία.  Συγκεκριμένα στο τελευταίο ανακοινωθέν της η υπηρεσία αναφέρει:  «Έπειτα από τέσσερις εβδομάδες φθίνουσας πορείας της επιδημίας, η σημερινή εξέλιξη υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο εκ νέου αύξησης της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 τις επόμενες εβδομάδες στην Γαλλία και απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή επιφυλακή, κυρίως με την προοπτική των γιορτών του τέλους του έτους». Να σημειώσουμε πως χθες η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε μία επιφυλακτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τις 15 Δεκεμβρίου. Ωστόσο την ίδια στιγμή διατήρησε ορισμένους από τους υπάρχοντες περιορισμούς, που περιλάμβανε το αρχικό σχέδιο.

Για παράδειγμα η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ από τις 20.00 το βράδυ και την 31η Δεκεμβρίου (όχι όμως και στις 24) και τα σινεμά, τα θέατρα και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για να παραστεί τη Συνόδο Κορυφής, οι  Γάλλοι «να διπλασιάσουν την επιφυλακή» απέναντι στην Covid-19 κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των γιορτών, διότι «αυτές τις στιγμές, όταν χαλαρώνουμε, διασπείρουμε τον ιό». «Θα είμασταν ανεύθυνοι να ανοίξουμε και να υποδυθούμε ότι όλα πάνε καλά», είπε.

Exit mobile version