Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβολιασμοί ΗΠΑ κορονοϊός: Ξεκινά σε λίγες μέρες
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιασμοί ΗΠΑ κορονοϊός: Ξεκινά σε λίγες μέρες

Εμβολιασμοί ΗΠΑ κορονοϊός: Σε άρθρο τους οι New York Times αναφέρουν πως η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είναι έτοιμη να εκδόσει έκτακτη χορήγηση άδειας για το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer το Σάββατο

Εμβολιασμοί ΗΠΑ κορονοϊός: Ακόμα μια θετική εξέλιξη στο μέτωπου του κορονοϊού ήρθε σήμερα, αφού σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι επιστήμονες ψήφισαν υπέρ  της χορήγησης άδειας έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Pfizer πράγμα που σημαίνει ότι πολύ σύντομα οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Βρετανία.

Σε άρθρο τους οι New York Times αναφέρουν πως η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είναι έτοιμη να εκδόσει έκτακτη χορήγηση άδειας για το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer το Σάββατο. Αν τελικά αυτό συμβεί τότε μέσα στην επόμενη βδομάδα, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Σειρά προτεραιότητας θα έχουν οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και οι ένοικοι των γηροκομείων.

Πώς φτάνει σε όλους;

Αυτό βέβαια που προβληματίζει τη New York Times είναι αν το εμβόλιο θα φτάσει για όλους παρόλο που είναι έτοιμο. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δίνουν την απάντηση λέγοντας πως οι 2,9 εκατομμύρια δόσεις θα μπορέσουν να φτάσουν στις καθορισμένες αποθήκες εντός 24 ωρών από την έγκρισή τους από την F.D.A. και να σταλούν σε όλη τη χώρα. Οι δόσεις αυτές είναι το ήμισυ καθώς το άλλο μισό θα κρατηθεί με σκοπό οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν να μπορέσουν να κάνουν και την δεύτερη δόση, η οποία θα πρέπει να γίνει τρεις εβδομάδες μετά.

Η επιτροπή των ειδκών που κατέληξε σε αυτή τη συμφωνία είχε συγκληθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ώστε να επεργαστεί τις πληροφορίες που είχαν υποβληθεί από τη Pfizer για το εμβόλιο της εταιρείας. Μετά την επεξεργασία, ακολούθησε ψηφοφορία των μελών, τα οποία ψήφισαν με ένα «ναι» ή «όχι» για την ασφάλεια του εμβολίου.

Το εμβόλιο της Pfizer, σε δύο δόσεις κρίνεται ασφαλές, χωρίς σοβαρές παρενέργειες, και αποτελεσματικό κατά 95% εναντίον του κορωνοϊού. Η πρώτη δόση μοιάζει να αρχίζει να προστατεύει έπειτα από δέκα ημέρες, αλλά λιγότερο αποτελεσματικά από ότι μετά τη δεύτερη, τρεις εβδομάδες αργότερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις