Μέτρα για γιορτές 2020: Ο πλήρης οδικός χάρτης

ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα για γιορτές 2020: Ο πλήρης οδικός χάρτης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Μέτρα για γιορτές 2020: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσαν σήμερα τα επόμενα βήματα χαλάρωσης του lockdown

11.12.2020 | 16:26

Μέτρα για γιορτές 2020: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσαν σήμερα τα επόμενα βήματα χαλάρωσης του lockdown με χρονικό ορίζοντα τις 7 Ιανουαρίου. Συμβουλευόμενοι πάντοτε τους ειδικούς έγινε λόγος για ένα ξεκάθαρο πλάνο αφήνοντας ένα μικρό παράθυρο χαλάρωσης για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν:

· λιανεμπόριο

· σχολεία

· εστίαση

· διασκέδαση

· ψυχαγωγία

· χιονοδρομικά κέντρα

· χειμερινά θέρετρα

· εμπορικά κέντρα και mall

Κυριακή 13/12

-Σχετικά με τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά ενώ θα είναι διαθέσιμα και τα είδη που είχαν αποσυρθεί, όπως παιχνίδια.

-Το  click away μπαίνει πλεόν επίσημα στις ζωές μας αφού αποφασίστηκε μεν να μην ανοίξουν τα μαγαζιά, ωστόσο, ο κόσμος θα μπορεί να κάνει την παραγγελία του μέσω ίντερνετ και να παραλαμβάνει την παραγγελία του από εξωτερικό χώρο του εμπορικού καταστήματος, με το αποδεικτικό πληρωμής ανά χείρας. Ο κωδικός στο 13033 που θα πρέπει να στείλουν οι καταναλωτές θα είναι ο αριθμος 2.

Παράλληλα, θα ισχύει η απαγόρευση των μετακινήσεων ωστόσο αυτή παρατείνεται κατά μια ώρα. Δηλάδη θα απαγορεύεται η μετακίνηση από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Δευτέρα 14/12

· Ανοίγουν τα κομμωτήρια σε όλη τη χώρα, μόνο με ραντεβού από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. – Κωδικός 2 στο 13033

· Ανοίγουν επίσης τα βιβλιοπωλεία με διευρυμένο ωράριο, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. – Ο κωδικός στο 13033 θα είναι επίσης ο αριθμός 2.

Παρασκευή 18/12

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση για την περίοδο των εορτών έγινε αναφορά και στην καραντίνα στην οποία θα υπεισέρχονται όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες.

Παρασκευή 25/12 και Τρίτη 6/1

-Λειτουργία των εκκλησιών, με 9 άτομα σε κάθε ενορία και έως 25 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς. Ματαίωση της τελετής αγιασμού των υδάτων.

-Σε περίπτωση, ωστόσο, καταστρατήγησης του νέου πλαισίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε πως «θα αναγκαστούμε να αποσύρουμε αυτή τη διαδικασία».

Exit mobile version