Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δυτική Αττική κορονοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην Πολιτική Προστασία
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αττική κορονοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Δυτική Αττική κορονοϊός: Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δυτική Αττική κορονοϊός: Εδώ και λίγες μέρες η Δυτική Αττική έχει μπει στο στόχαστρο των λοιμωξιολόγων λόγω της απότομης ανόδου των κρουσμάτων. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη από την Πολιτική Προστασία έχοντας ως στόχο να γίνει μια αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή και να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός των αρμόδιων φορέων για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείρηση της κατάστασης ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε έγινε με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των Δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

«Τηρήστε τα μέτρα»

Οι συμμετέχοντες εστίασαν στην ανάγκη να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να αυξηθούν οι έλεγχοι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Επιπλέον, οι κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σειρά rapid test σε όλη την περιοχή, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται διενέργεια rapid test και μέσω drive through σε επιλεγμένα σημεία.

Επίσης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων και εντατικοποίηση της ενημέρωσης προς τον πληθυσμό των εν λόγω Δήμων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις