Εξοχικό Τσίπρα: Η πολιτική ζωή σε λάθος δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξοχικό Τσίπρα: Η πολιτική ζωή σε λάθος δρόμο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Εξοχικό Τσίπρα: Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολίτες της χώρας αναρωτιούνται αν το πολιτικό προσωπικό έχει πραγματική επαφή με τα προβλήματα της κοινωνίας ή βρίσκεται σε ένα δικό του ξεχωριστό κόσμο.

10.12.2020 | 11:00

Εξοχικό Τσίπρα: Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολίτες της χώρας αναρωτιούνται αν το πολιτικό προσωπικό έχει πραγματική επαφή με τα προβλήματα της κοινωνίας ή βρίσκεται σε ένα δικό του ξεχωριστό κόσμο. Και κατά καιρούς ανακύπτουν αρκετά ζητήματα, που επιβεβαιώνουν την άποψη, αλλά και την στάση των πολιτών προς τους πολιτικούς απαξιώνοντάς τους σε μεγάλο βαθμό. Και αυτές τις ημέρες ζούμε κάτι ανάλογο, αφού η πολιτική ζωή του τόπου περιστρέφεται γύρω από δύο άκυρες, κατά την άποψή μας, συζητήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την ενοικίαση ενός σπιτιού από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Λαυρεωτική, το ύψος του ενοικίου και το εμβαδόν του ακινήτου.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Η συζήτηση εδώ αρχίζει και τελειώνει με όσα αναφέρει ο νόμος του ελληνικού κράτους, που ρητά απαιτεί να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τον τρόπο μίσθωσης, το ύψος του ενοικίου και το χρονικό διάστημα της ενοικίασης. Αν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό, αν υπάρχει οποιαδήποτε σκιά, αυτό πρέπει να το διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές πάντα τηρώντας το γράμμα του νόμου. Τελεία και παύλα, ειδικά όταν αυτήν την περίοδο η χώρα μετρά σχεδόν 100 νεκρούς κάθε ημέρα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που έχει φτάσει στα όριά του το εθνικό σύστημα υγείας.

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα;

Δεύτερη άκυρη, πάλι κατά τη γνώμη μας, συζήτηση είναι τα όσα ακούγονται και γράφονται για ενδεχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή για έναν ανασχηματισμό που θα μπορούσε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύντομο χρονικό διάστημα από τώρα. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ποιους σκοπούς εξυπηρετούν στην παρούσα φάση τέτοιου είδους συζητήσεις. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν δύσκολο χειμώνα και οφείλει να επικεντρωθεί τόσο στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας με τον έλεγχο για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων και την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά και να προετοιμάσει την χώρα και τον πληθυσμό για τον επικείμενο εμβολιασμό που θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Προσήλωση στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Η κυβερνητική ομάδα που είναι επιφορτισμένη με αυτές τις διαδικασίες δουλεύει μαζί από τον περασμένο Μάρτιο και γνωρίζει πολύ καλά τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του κρατικού μηχανισμού. Είναι μάλλον αδύνατον στην παρούσα φάση να γίνουν αλλαγές σε αυτήν την «ομάδα», αφού θα χάνονταν πολύτιμος χρόνος. Ενδεχομένως κάποιοι να το σκέφτονται διαφορετικά, αλλά η ουσία είναι ότι για τους επόμενους μήνες προέχει η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών, ο εμβολιασμός του πληθυσμού και όχι οι διαγκωνισμοί για το ποιος θα υπουργοποιηθεί ή όχι. Ευτυχώς οι συζητήσεις αυτές δεν αγγίζουν τον πρωθυπουργό, που ξορκίζει κάθε είδους αναφορά σε αυτό το θέμα.

Οι κατευθύνσεις του Μεγάρου Μαξίμου προς υπουργούς και βουλευτές είναι η προσήλωση στην τελική ευθεία της αντιμετώπισης της πανδημίας και, όπως μας έλεγε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, «υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ας επιστρέψουμε λοιπόν πρώτα στην κανονικότητα και τότε θα έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε και με «άκυρες συζητήσεις».

Δείτε ακόμη

Χρυσοχοϊδης: Την αστυνομία πλέον την χαίρεται ο κόσμος στις γειτονιές – Κόντρα με Ραγκούση
Η Τουρκία αυξάνει τον “έλεγχο” στην Ανατολική Μεσόγειο με “5 ναυτικούς πύργους”
Το υβρεολόγιο Καρανίκα κα οι απαντήσεις – Ο Παπαχρήστος του κάνει μήνυση
Exit mobile version