Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζο Μπάιντεν γιος: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών για φορολογικές υποθέσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν γιος: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών για φορολογικές υποθέσεις

Τζο Μπάιντεν γιος: Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι πεπεισμένος ότι μια «αντικειμενική αναθεώρηση» θα δείξει ότι έχει διαχειριστεί τις υποθέσεις του «νόμιμα και κατάλληλα».

Τζο Μπάιντεν γιος: Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Ντελαγουέρ διεξάγουν έρευνα αναφορικά με φορολογικές υποθέσεις που αφορούν στον γιο του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο λόγος για τον Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε πως παίρνει την υπόθεση πολύ σοβαρά, αλλά είναι πεπεισμένος ότι μια «αντικειμενική αναθεώρηση» θα δείξει ότι έχει διαχειριστεί τις υποθέσεις του «νόμιμα και κατάλληλα». «Έμαθα χθες για πρώτη φορά ότι το γραφείο του εισαγγελέα στο Ντελαγουέρ ενημέρωσε τον νομικό μου σύμβουλο πως ερευνούν τις φορολογικές μου υποθέσεις», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει «περήφανος για τον γιο του». «Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν είναι βαθιά περήφανος για τον γιο του, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει δύσκολες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, μόνο για να βγει από όλο αυτό πιο δυνατός», αναφέρει η δήλωση που διατυπώθηκε από το μεταβατικό γραφείο του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις.

Οι συναλλαγές στην Ουκρανία

Ο 50χρονος Χάντερ Μπάιντεν είχε βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων κατά την προεκλογική εκστρατεία, κυρίως ελέω των επιχειρηματικών συναλλαγών στην Ουκρανία και την Κίνα, την περίοδο που ο πατέρας του υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα. Οι δραστηριότητες του γιου του Μπάιντεν στην Ουκρανία οδήγησαν και στην πρόταση δυσπιστίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αφού ο Ρεπουμπλικανός ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξαχθεί έρευνα που να στοχοποιεί τον Χάντερ. Μετά τις καταγγελίες που έγιναν, ξεκίνησε έρευνα. Η εισαγγελία προχώρησε στην κατάσχεση φορητών υπολογιστών και άλλων στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί η σχέση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του γιου Μπάιντεν και του Ουκρανού αξιωματούχου. Ο Χάντερ Μπάιντεν ελέγχεται διότι φέρεται να συζητούσε με τον Ουκρανό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πατέρα του.

Ο δικηγόρος του Τραμπ υποστήριξε ότι εντόπισε τουλάχιστον 40.000 μέιλ στα λάπτοπ που φέρονται να ανήκουν στον Χάντερ Μπάιντεν. Σε ορισμένα από αυτά τα μέιλ, υπάρχουν γυμνές φωτογραφίες και αναφορές σε ναρκωτικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μπάιντεν πίεσε την κυβέρνηση της Ουκρανίας να απολύσει τον επιθεωρητή που ερευνούσε την υπόθεση της εταιρείας φυσικού αερίου Burisma. Λίγους μήνες αργότερα, ο επιθεωρητής απολύθηκε, με το αιτιολογικό ότι διέρρευσαν στοιχεία της έρευνας σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις