Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μασούτης: 30% των ετήσιων καθαρών κερδών στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής
ΕΛΛΑΔΑ

Μασούτης: 30% των ετήσιων καθαρών κερδών στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής

Μασούτης: Έμπρακτη αναγνώριση και ουσιαστική ανταπόδοση της υπερπροσπάθειας που έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται από τους ανθρώπους της εταιρείας.

Μασούτης: Η εταιρεία Μασούτης ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην καταβολή του 30% των ετήσιων καθαρών κερδών στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους εργαζόμενους που έδωσαν από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στα καταστήματα και τις αποθήκες. Αυτή η εξτρά παροχή συνιστά την έμπρακτη αναγνώριση και ουσιαστική ανταπόδοση της υπερπροσπάθειας που έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται από τους ανθρώπους της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Μασούτης σε προσωπικό του μήνυμα προς τους εργαζόμενους τόνισε: «Στις αρχές της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, σας είχα ζητήσει να συμβάλετε με όλες σας τις δυνάμεις για να στηρίξουμε μαζί ως ομάδα τόσο τους καταναλωτές μας όσο και την εταιρεία μας. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος γιατί όλοι μαζί τα καταφέραμε. Σηκώνουμε με επιτυχία το τεράστιο βάρος αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας.

Όλοι μας στη μεγάλη οικογένεια Μασούτης δώσαμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Γι’ αυτό και, όπως είχα προσωπικά δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή που ξεκινούσε αυτή η περιπέτεια τον περασμένο Μάρτιο, θα αποδοθεί το 30% των καθαρών κερδών του 2020 στους εργαζόμενους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή, στα καταστήματα και τις αποθήκες, ως μία έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειάς σας».

Πολύπλευρες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο μήνα η εταιρεία Μασούτης προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση αναγνώρισης. Αναγνωρίζοντας την τιτάνια προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, προσέφερε το ποσό των 300.000€ σε δωροεπιταγές, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν στα καταστήματά της. Το ποσό εδόθη ως έμπρακτη απόδειξη σεβασμού και ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους περίπου 6.000 επαγγελματίες υγείας που μάχονται καθημερινά με τον COVID-19: Γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος, Θεαγένειο, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς. Η ενέργεια υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας μέσω των υπεύθυνων των Υγειονομικών Περιφερειών.

 

Ευχαριστίες του υπουργού Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας μίλησε με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία της εταιρείας Μασούτης αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ευγνωμοσύνης η εταιρεία Μασούτης συνδράμει σε αυτήν την ύψιστη εθνική προσπάθεια με δωροεπιταγές σε γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Ευχαριστώ θερμά για αυτή την συμβολική και ουσιαστική ενέργεια προς τους ανθρώπους μας που μάχονται στην πρώτη γραμμή  στην αντιμετώπιση της μεγάλης εθνικής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Μασούτης από την πλευρά του, είπε ότι «πρόκειται για μια συμβολική κίνηση ελάχιστης αναγνώρισης του τεράστιου έργου των ανθρώπων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινό αγώνα. Θεωρούμε χρέος μας να συμβάλουμε  με κάποιον τρόπο σε αυτόν τον αγώνα τους, σε μια περιοχή που πλήττεται τόσο πολύ αυτήν την περίοδο. Είναι ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης και έμπρακτης στήριξης. Η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά μας, Γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να δώσουμε το «παρών» και εύχομαι να αποτελέσουμε και αυτή τη φορά ένα πολύ καλό παράδειγμα. Για την οικογένεια Μασούτη το ‘εδώ, για σένα‘ είναι μια διαρκής δέσμευση, που την κάνει πράξη». Η εταιρεία Μασούτης από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στήριξης της μάχης με τον κορονοϊό και της αντιμετώπισης της κοινωνικής κρίσης από την πανδημία στηρίζοντας κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις