Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δυτική Αττική κρούσματα κορονοϊός: Η εκθετική αύξηση προκαλεί προβληματισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αττική κρούσματα κορονοϊός: Η εκθετική αύξηση προκαλεί προβληματισμό

Δυτική Αττική κρούσματα κορονοϊός: Σκιαγραφώντας την περιοχή για την οποία υπάρχει ανησυχία, ο καθηγητής είπε πως πρόκειται ουσιαστικά για την Β ΥΠΕ

Δυτική Αττική κρούσματα κορονοϊός: Για την διασπορά του κορονοϊού στην χώρα και συγκεκριμένα στην Δυτική Αττική η οποία προκαλεί προβληματισμό, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό, ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του δυναμικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» Στέλιος Λουκίδης.

Όπως είπε, η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή προκαλεί προβληματισμό, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί ποια θα είναι η αποτύπωση αυτής της κατάστασης στο σύστημα Υγείας. «Η αύξηση φαίνεται κάθε μέρα. Ωστόσο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Δεν ξέρουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα σε 10 μέρες, ούτε και ποια θα είναι η εξέλιξη του ιού στους ασθενείς αυτούς και το εάν χρειαστεί να μεταβούν σε νοσοκομείο», είπε ο κ. Λουκίδης.

Σκιαγραφώντας την περιοχή για την οποία υπάρχει ανησυχία, ο καθηγητής είπε πως πρόκειται ουσιαστικά για την Β ΥΠΕ, μία περιοχή που καλύπτουν τα νοσοκομεία Αττικόν, Αγία Βαρβάρα, Τζάνειο, Θριάσιο, Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Προσπαθώντας να αποδώσει την αύξηση των περιστατικών παρά το lockdown, ο Στέλιος Λουκίδης μίλησε για το πρόβλημα της οικογενειακής διασποράς. «Υπάρχει μεγάλη διασπορά στις οικογένειες, και στην εργασία, αλλά στις οικογένειες είναι δύσκολο να τηρήσεις τα μέτρα και σχεδόν αδύνατον να απομονωθείς», είπε.

«Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίσαμε στην Βόρεια Ελλάδα, εκεί είχαμε μεγάλο αριθμό οικογενειακών διασπορών και όπως μας δείχνει η ιχνηλάτηση, είναι πολύ δύσκολο και σχεδόν ακατόρθωτο για ορισμένους να απομονωθούν». Τέλος, όσον αφορά τις αντοχές του συστήματος Υγείας, ο Στέλιος Λουκίδης, τόνισε πως αυτή την στιγμή, διαχειριστικά, τα νοσοκομεία που προαναφέρθηκαν, αντέχουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις