Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες στο διαδίκτυο: «Μαϊμού» αγγελίες για την αγοραπωλησία αυτοκινήτων
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες στο διαδίκτυο: «Μαϊμού» αγγελίες για την αγοραπωλησία αυτοκινήτων

Απάτες στο διαδίκτυο: Και στις δυο υποθέσεις, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους ανυποψίαστους υποψήφιους αγοραστές, οι απατεώνες τσέπωναν προκαταβολές για να τους πουλήσουν τα οχήματα που ανέφεραν οι αγγελίες, χωρίς όμως να τους τα παραδίδουν

Απάτες στο διαδίκτυο: Δύο περιπτώσεις απάτης με «μαϊμού» αγγελίες στο διαδίκτυο για την αγοραπωλησία αυτοκινήτων από διαφορετικούς δράστες σε βάρος δύο Ελλήνων κατοίκων της Λευκάδας, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που σχημάτισαν ξεχωριστές δικογραφίες και τις υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Και στις δυο υποθέσεις, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους ανυποψίαστους υποψήφιους αγοραστές, οι απατεώνες τσέπωναν προκαταβολές για να τους πουλήσουν τα οχήματα που ανέφεραν οι αγγελίες, χωρίς όμως να τους τα παραδίδουν. Στην πρώτη περίπτωση, στο διάστημα από τις 31 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου πήραν 4.000 ευρώ από το ένα θύμα και στην δεύτερη στις 11 Οκτωβρίου 4.500 ευρώ από το άλλο.

Απάτη με την πώληση φορτηγού στη Φλώρινα

Το λάθος των απατεώνων που ανήρτησαν ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση ενός αγροτικού φορτηγού, ήταν ότι στον 51χρονο από την Φλώρινα που συμφώνησε να το αγοράσει έδωσαν τον δικό τους τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέσει το ποσό των 2.480 ευρώ ως προκαταβολή. Έτσι, όταν το θύμα δεν το παρέλαβε και κατήγγειλε την Τρίτη ότι εξαπατήθηκε, οι αστυνομικοί του τμήματος Αμυνταίου δεν δυσκολεύτηκαν να ανακαλύψουν ότι ο λογαριασμός ανήκε σε μια 40χρονη αλλοδαπή και σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και τα στοιχεία του συνεργού της που έκανε την συναλλαγή.

Απάτη μέσω διαδικτύου και στην Καβάλα

Με αντικαταβολή είχε στείλει ένας κάτοικος της Καβάλας τα 220 ευρώ που συμφώνησε με έναν άγνωστο ο οποίος είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή ιστοσελίδα αγγελία για την πώληση ανταλλακτικών μοτοσικλέτας και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Όταν, όμως, παρέλαβε στις 9 Ιουλίου το δέμα που περίμενε, διαπίστωσε ότι περιείχε διαφορετική εξάτμιση από αυτή που περίμενε και μάλιστα ήταν… ελαττωματική! Μετά την καταγγελία του, ταυτοποιήθηκαν από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας τα στοιχεία του Έλληνα δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις