Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα κομμωτηρίων: Ανεβάζουν ρολά το Σαββατοκύριακο
ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Άνοιγμα κομμωτηρίων: Ανεβάζουν ρολά το Σαββατοκύριακο

Άνοιγμα κομμωτηρίων: Το Σάββατο ή την Κυριακή αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ λόγω του lockdown.

Άνοιγμα κομμωτηρίων: Το Σάββατο ή την Κυριακή αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ λόγω του lockdown, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Όπως αναφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, “στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί, καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα”.

Όπως σημειώνεται, όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, θα γίνουν γνωστές αύριο, Παρασκευή, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε σε συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, “ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα”. Oι αποφάσεις είναι ίδιες με του Απριλίου, το lockdown είναι αυστηρό ήδη, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ανοιχτά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ

“Θα γίνουν ανακοινώσεις συνολικά και θεσμικά, το click away θα μπορούσε να είναι μια λύση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λιανική πώληση”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως όσον αφορά στα επόμενα βήματα, “όταν εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι oι οποίοι συνεδριάζουν θα τα πούμε.” “Αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ, είναι προαιρετικό για όποιο θέλει να ανοίξει”, ξεκαθάρισε. “Το να λες δημόσια ότι αποκλείεις κάποια εξέλιξη δεν γίνεται, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις όλα στον αέρα, δεν μπορούμε να έχουμε κανονικότητα πριν το εμβόλιο”, τόνισε επιπρόσθετα ο υπουργός αναφορικά με το αν εκτιμά πως υπάρχει ενδεχόμενο και τρίτου lockdown.

Λοιμωξιολόγοι: Χριστούγεννα με κλειστά μαγαζιά

Να μην ανοίξει το λιανεμπόριο προ των εορτών των Χριστουγέννων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν αυτή την ώρα. Προτείνουν να ανοίξουν μόνο -και αυτό για κάποιες μέρες- τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία. Τις αποφάσεις ωστόσο θα λάβει η κυβέρνηση που θα κάνει σύντομα και τις σχετικές ανακοινώσεις. Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τη λειτουργία της αγοράς με τον κίνδυνο του συνωστισμού να ελλοχεύει και προκρίνουν ως ασφαλές αυτή τη στιγμή να μην ανοίξουν τα καταστήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις