Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 8χρονος Ρίο: Η στιγμή που ο Γιαννάκης στην Πάτρα βγαίνει νικητής από τη ΜΕΘ
ΕΛΛΑΔΑ

8χρονος Ρίο: Η στιγμή που ο Γιαννάκης στην Πάτρα βγαίνει νικητής από τη ΜΕΘ

8χρονος Ρίο: Το μικρό παιδί από τον Πύργο αντιμετωπίζει μια σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά από τον κορωνοϊό.

8χρονος Ρίο: Εικόνες που μας κάνουν να δακρύζουμε απο χαρά έρχονται στη δημοσιότητα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, αφού ο μικρός Γιάννης που ανησύχησε το πανελλήνιο με την περιπέτεια που είχε με την υγεία του βγήκε από την ΜΕΘ που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες. Ο 8χρονος παρουσίασε στις 30 Νοεμβρίου μια σπάνια επιπλοκή, ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν νοσήσει ή μολυνθεί από κορωνοϊό. Ωστόσο ο μικρός Γιάννης κατάφερε να βγει νικητής και να ξεπεράσει την περιπέτεια με την υγεία του.

Γιατροί και νοσηλευτές με φαντασία και αγάπη, μετέτρεψαν ένα ιατρικό σκάφανδρο σε σκάφανδρο αστροναύτη. «Για να θυμάται την πρώτη του νίκη, τη νίκη της ζωής», ανέφεραν , προσθέτοντας: «Mια ακόμα μικρή νίκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Να μην φοβάται κανείς όσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας έχει νοσηλευτές και γιατρούς με τέτοια επιστημονική επάρκεια και πραγματική αγάπη για τη δουλειά τους. Στη μουντάδα των καιρών μας ας είναι αυτή η μικρή νίκη ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο για όλους μας».

Δείτε το του ΣΚΑΪ με την στιγμή που ο 8χρονος βγαίνει νικητής από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας:

8χρονος Ρίο: Δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου, λέει ο πατέρας του!

Το μικρό παιδί από τον Πύργο αντιμετωπίζει μια σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί στη χώρα μας και το πρώτο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.  Όπως είπε ο πατέρας του 8χρονου, φοβόταν ότι το επόμενο βήμα θα ήταν η διασωλήνωσή του, πράγμα το οποίο αποφεύχθηκε και τώρα ο μικρός Ιωάννης βρίσκεται στην αγκαλιά της μαμάς του σε δωμάτιο του νοσοκομείου. Ελπίζουν ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν και όταν οι γιατροί τους το επιτρέψουν και φύγουν από το νοσοκομείο τις επόμενες μέρες, ο μικρός θα μπορεί να ανοίξει το δώρο του τα Χριστούγεννα μαζί με τα αδέρφια του, που τόσο πολύ αγωνιά.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που το παιδί μου κατάφερε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Είναι στην αγκαλιά της μαμάς του, σε δωμάτιο του νοσοκομείου. Η δύναμη ψυχής του γιου μου να τα καταφέρει, έχει συγκινήσει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και εμένα τον ίδιο που αν και πατέρας του, δεν μπορώ να πιστέψω τη δύναμη αυτού του μικρού παιδιού.

Φοβόμασταν ότι το επόμενο βήμα θα ήταν η διασωληνωση του πράγμα το οποίο αποφεύχθηκε. Χτες που βγήκε από τη ΜΕΘ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, μας είχαν ετοιμάσει ένα μικρό event για να τον κάνουν χαρούμενο. Με χειροκροτήματα και χαμόγελα έγινε η έξοδός του από τη ΜΕΘ και συγκινηθήκαμε όλοι. Τα αδέρφια του, τον περιμένουν με αγωνία στο σπίτι, όταν μας το επιτρέψουν οι γιατροί. Σήμερα, είναι η σύζυγός μου μαζί του στο νοσοκομείο, εγώ του μίλησα με βιντεοκλήση σήμερα το πρωί και δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου» λέει στο protothema.gr ο πατέρας του 8χρονου Γιάννη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις