Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τον φούρνο: Τι θα χρειαστείτε
PLUS

Πώς να καθαρίσω τον φούρνο: Τι θα χρειαστείτε

Πώς να καθαρίσω τον φούρνο: Υπάρχει και εύκολος τρόπος να καθαρίσετε έναν φούρνο!

Πώς να καθαρίσω τον φούρνο: Αν όταν ψήνετε το φαγητό σας μυρίζει λιγότερο ένα νόστιμο οικογενειακό γεύμα και περισσότερο σαν κάτι να καίγεται, μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσετε καθάρισμα. Το καθάρισμα του φούρνου, ειδικά όταν είναι πολύ βρόμικος, μπορεί να μην είναι η πιο ελκυστική δουλειά, όταν όμως γίνεται σωστά, το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό. Κι όταν λέμε σωστός καθαρισμός του φούρνου δεν εννοούμε ότι πρέπει να διαρκέσει ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Υπάρχει και εύκολος τρόπος να καθαρίσετε έναν φούρνο!

Οδηγίες

-Ετοιμάστε τον φούρνο για καθάρισμα. Πρώτα πρώτα, ελέγξτε αν ο φούρνος σας έχει πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού. Αν έχει, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και πηγαίνετε κατευθείαν στο βήμα 4 αυτού του άρθρου για το τελικό γυάλισμα. Αν ο φούρνος σας δεν έχει πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού, κάντε τον καθαρισμό όσο γίνεται ευκολότερο με προετοιμασία από την προηγούμενη νύχτα ή τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες πριν αρχίσετε το καθάρισμα. Τοποθετήστε τις σχάρες και τα ταψιά στον νεροχύτη γεμάτο με καυτό νερό και υγρό καθαριστικό και αφήστε τα εκεί να μουλιάσουν.

Στη συνέχεια ψεκάστε το εσωτερικό του φούρνου με ένα καθαριστικό φούρνου. Μην ξεχάσετε το εσωτερικό της πόρτας. Φροντίστε να έχετε διαβάσει τις οδηγίες του καθαριστικού επάνω στη συσκευασία. Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τον φούρνο είναι να αφήσετε το καθαριστικό να ενεργήσει. Αν προσπαθήσετε να τρίψετε το εσωτερικό του φούρνου προτού προλάβει να ενεργήσει το καθαριστικό, θα διπλασιάσετε το χρόνο τριψίματος.

Πώς να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου

Το δύσκολο κομμάτι έχει γίνει: έχετε μουλιάσει τις σχάρες και τώρα μένει να καθαρίσετε απαλά τη βρομιά και να τρίψετε τα καμένα λίπη με ένα συρματάκι. Μην ξεχάσετε να φορέσετε τα λαστιχένια γάντια κουζίνας!

Πώς να καθαρίσετε τα τοιχώματα του φούρνου

Ήρθε η ώρα να σκουπίσετε με το σφουγγαράκι τον φούρνο. Η βρομιά θα πρέπει να βγει εύκολα αν έχετε αφήσει το καθαριστικό φούρνου να δράσει για αρκετή ώρα.

Πώς να καθαρίσετε την πόρτα του φούρνου

Έχετε κάνει ήδη τη μισή δουλειά, επομένως τώρα χρησιμοποιήστε νωπό χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε την υπόλοιπη βρομιά και τα υπολείμματα του καθαριστικού. Αν ακόμη δυσκολεύεστε, προσθέστε λίγο περισσότερο καθαριστικό φούρνου και αφήστε να δράσει για παραπάνω ώρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία.

Σκουπίστε τον φούρνο μια τελευταία φορά

Γυαλίστε και στεγνώστε τον φούρνο με ανθεκτικό χαρτί κουζίνας όπως το Zewa . Σε αυτή τη φάση, οι επιφάνειες θα πρέπει να είναι καθαρές και θα πρέπει να μπορείτε να κοιτάζετε μέσα στον φούρνο χωρίς να σας εμποδίζει ένα στρώμα λίπους. Επιτέλους!

Επανατοποθετήστε τις σχάρες στον φούρνο

Προκειμένου να συμμετέχει και η οικογένεια στην καθαριότητα, μπορείτε να ζητήσετε από στα παιδιά να προσπαθήσουν να καθαρίσουν τα ταψιά και τις σχάρες. Όταν γίνει κι αυτό, γυαλίστε τα με ένα στεγνό πανί και βάλτε τα ξανά στον φούρνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις