Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σύνοδος κορυφής ΕΕ – Τουρκία: Στο δείπνο των ηγετών η συζήτηση
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος κορυφής ΕΕ – Τουρκία: Στο δείπνο των ηγετών η συζήτηση

Σύνοδος κορυφής ΕΕ - Τουρκία: Υπενθυμίζεται ότι στη σύνοδο κορυφής τον Οκτώβριο, οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν πώς να αντιδράσουν στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Σύνοδος κορυφής ΕΕ – Τουρκία: Κατά τη διάρκεια του δείπνου της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη, θα συζητηθεί το ζήτημα της Τουρκίας. «Κατά τη διάρκεια του δείπνου, θα ήθελα να αντιμετωπίσουμε τη σημαντική διεθνή ατζέντα μας. Μετά τις εκλογές, οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα εισέλθουν σε μια νέα φάση και πρέπει να θέσουμε τη βάση για μια ισχυρή και ισότιμη εταιρική σχέση. Όπως συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο, θα επιστρέψουμε επίσης στις σχέσεις με την Τουρκία», αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μεταξύ άλλων στην επιστολή τους προς τους ηγέτες, ενόψει της αυριανής Συνόδου.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύνοδο κορυφής τον Οκτώβριο, οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν πώς να αντιδράσουν στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας στην Αγκυρα προθεσμία μέχρι τη συνάντηση των ηγετών αυτού του μήνα για να μειώσει την ένταση, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο νέων κυρώσεων.

Πάντως, σύμφωνα με το Προσχέδιο Συμπερασμάτων της αυριανής Συνόδου Κορυφής το Συμβούλιο θα προετοιμάσει πρόσθετες καταχωρίσεις βάσει της απόφασής του (ΚΕΠΠΑ) 2019/1894, και, αν χρειαστεί, θα εργαστεί για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της απόφασης. Παράλληλα, καλεί τον ύπατο εκπρόσωπο και την Κομισιόν να υποβάλουν εκθέσεις σχετικά με την πορεία των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και για τις επιλογές για το πώς θα εξεταστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου 2021.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις