Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλατεία Αριστοτέλους στολισμός 2020: «Μύρισαν» Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Αριστοτέλους στολισμός 2020: «Μύρισαν» Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους στολισμός 2020: Κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησε να τοποθετεί τα πρώτα στολίδια

Πλατεία Αριστοτέλους στολισμός 2020: «Μύρισαν» Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη που από νωρίς σήμερα το πρωί ολοκληρώνεται ο στολισμός στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πόλη που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη στην Ελλάδα από την πανδημία αυτές τις γιορτές θα φωτιστεί σε κάθε γειτονιά, ενώ όπως κάθε χρόνο κεντρικό σημείο παραμένει η πλατεία Αριστοτέλους.

Κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησε να τοποθετεί τα πρώτα στολίδια στα δύο από τα τέσσερα μεγάλα φυσικά δέντρα που έχουν ήδη στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, εκεί όπου η καρδιά της πόλης χτυπά δυνατά καθημερινά.

Τα τέσσερα φυσικά δέντρα που θα κοσμούν καθ’ όλη την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, την πλατεία Αριστοτέλους έχουν έρθει από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζει εκπλήξεις για αυτές τις διαφορετικές γιορτές, ενω πέρα από τα λαμπιόνια που τοποθετούνται ψηλά με γερανούς, τη θέση τους παίρνουν και κόκκινα κουτιά που θα παίξουν το δικό τους ρόλο στις γιορτές καθώς και μεγάλα ηχεία.

Στολίζεται και το Σύνταγμα

Στήθηκε το πρωί της Τρίτης το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει γιορτινή λάμψη στο κέντρο της Αθήνας, παρά τους περιορισμούς λόγω του lockdown. Το έλατο τοποθετήθηκε στη μεταλλική βάση του στην πλατεία, και θα είναι έτοιμο έως το τέλος της εβδομάδας με τα στολίδια και τη φωταγώγησή του. Παράλληλά, και η ίδια η ιστορική πλατεία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της, ωστόσο οι κεντρικές λεωφόροι (Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, κλπ) έχουν στολιστεί ήδη. Σημειώνεται ότι το βάρος του έλατου, που προέρχεται από το Καρπενήσι, μαζί με τα τσιμεντένια αντίβαρα θα φτάσει τους 30 τόνους, ενώ το ύψος του υπολογίζεται σε 15 μέτρα.

”Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα” έγραψε στη λεζάντα φωτογραφίας που ανέβασε το βράδυ τη Δευτέρας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Instagram., στην οποία εικονίζεται φωτογραφημένος μαζί με υπάλληλους του δήμου και φόντο τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις