Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά στο αυτοκίνητο: Απίστευτη κρύπτη, τι βρήκε η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά στο αυτοκίνητο: Απίστευτη κρύπτη, τι βρήκε η ΕΛΑΣ

Ναρκωτικά στο αυτοκίνητο: Πρόκειται για το αυτοκίνητο ενός εκ των οκτώ- επτά Αλβανών και ενός Γερμανού-, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, μετά από πληροφορίες της D.E.A

Ναρκωτικά στο αυτοκίνητο: Απίστευτη κρύπτη για όπλα και ναρκωτικά, που λειτουργούσε με κρυφό μπουτόν, δίπλα στην κονσόλα οχήματος και αποκάλυπτε, με ένα πάτημα, κρυφή θήκη κάτω από το τασάκι (!), ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης σε αυτοκίνητο ηγετικού μέλους κυκλώματος εισαγωγής, καλλιέργειας και διακίνησης παράνομων ουσιών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για το αυτοκίνητο ενός εκ των οκτώ- επτά Αλβανών και ενός Γερμανού-, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, μετά από πληροφορίες της D.E.A, σε μία επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος άνδρες από τρία τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πατρών και το Σ.Δ.Ο.Ε.

Η έρευνα, όμως, και μετά την παραπομπή των εμπλeκομένων στις δικαστικές Αρχές συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να εντοπιστεί σταθμευμένο όχημα το οποίο ανήκει σε ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Εκ πρώτης όψεως,  οι αστυνομικοί που το ερεύνησαν, δεν είδαν και δεν βρήκαν τίποτε το επιλήψιμο. Όμως, μια δεύτερη προσπάθεια, όντες σίγουροι, ότι κρύβονταν ειδική κρύπτη όπλο και ναρκωτικά, έφερε αποτέλεσμα. Όπως προαναφέρθηκε, στο δεξί, πλάγιο μέρος της κονσόλας, κρυμμένο κάτω από δερμάτινη επένδυση ήταν ένα μπουτόν.

Οι αστυνομικοί, το πάτησαν. Ξαφνικά, μπήκε σε λειτουργία το άνοιγμα συρόμενης βάσης, κάτω από τον αναπτήρα, που έφερε προς τα έξω, ό,τι ακριβώς έκρυβε ο οδηγός.

Τι περιείχε

Μια νάιλον, αυτοσχέδια συσκευασία με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 188 γραμμαρίων, περίστροφο και 15 φυσίγγια, πτυσσόμενο γκλοπ και πτυσσόμενο μαχαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Δεκεμβρίου, το Alphafreepress, έγραφε, μεταξύ άλλων,  για το ξήλωμα του συγκεκριμένου κυκλώματος:

Σε οργανωμένη, πολυπρόσωπη επιχείρηση, στην οποία πήραν μέρος Ομάδες της Ε.Κ.Α.Μ,   συνελήφθησαν οκτώ άτομα, όλοι αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος που είχε εισαγάγει κι άλλες φορές μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν Γερμανό  και επτά Αλβανούς υπηκόους, σε βάρος των οποίων –κατά περίπτωση- σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και  παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών και Όπλων.

Η υπόθεση, εξελίχθηκε στο πλαίσιο έρευνας για εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ακατέργαστη κάνναβη από Αλβανία και τη διακινούσε στην ελληνική επικράτεια, προσδοκώντας σε συνολικά κέρδη 6 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον διακινούσε κοκαΐνη και καλλιεργούσε, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, δενδρύλλια κάνναβης για διακίνηση στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.

Εντοπίστηκε εργαστήριο

Εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο επαγγελματικής μορφής, για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, σε οίκημα σε ερημική αγροτική περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1.800 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, περίπου 1.356 γραμμάρια κοκαΐνης, 44,3 κιλά φύλλων κάνναβης κ.λπ.

Σε έρευνες σε οικίες και οχήματα των εμπλεκομένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν

1.800 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 1 κιλό και 355,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 43 κιλά και 300 γραμμάρια φύλλων κάνναβης, 45 βλαστοί κάνναβης, 510 γραμμάρια σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης κατάλληλης για την νόθευση κοκαΐνης, 6 αυτοκίνητα, 11.505 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα και 41 φυσίγγια, 2 σιδερογροθιές, 2 ζυγαριές ακριβείας, 16 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Από τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης, αναφέρει η Αστυνομία και κυρίως από τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), τις κατασχεθείσες ποσότητες, τη σύσταση φυτωρίων κάνναβης υδροπονικής μεθόδου, την εισαγωγή ποσοτήτων από την Αλβανία, την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών κ.λπ., προκύπτει, η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις