Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Έσπασαν καρδιές!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Έσπασαν καρδιές!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Τσάμπιονς Λιγκ - αγωνιστικό: Η Λειψία προηγήθηκε 3-0 της Γιουνάιτεντ που μείωσε στο 89’ σε 3-2 - Η Γιούβε διέλυσε 3-0 την Μπάρτσα στο ‘Καμπ Νου’

09.12.2020 | 01:07

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Ματσάρα στην «Ρεντ Μπουλ Αρένα»! Η Λειψία επικράτησε 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «κόκκινους ταύρους» να μπαίνουν δυνατά και να ανοίγουν αμέσως το σκορ. Στο 2’ ο Ανχελίνο έκανε το 1-0. Συνέχισαν να παίζουν δυνατά και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους λίγο αργότερα. Στο 13’ ο  Χαϊνταρά έκανε το 2-0. Η Λειψία ήταν μόνιμος κίνδυνος για την εστία του Ντε Χεα. Στο 30’ θα μπορούσαν να είχαν αυξήσει κι’ άλλο την διαφορά των τερμάτων, όμως το γκολ του Όρμπαν ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να αντιδράσει και αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο.

Στο β’ μέρος, οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και προσπάθησαν να μειώσουν. Πίεσαν την Λειψία και έκαναν αρκετές φάσεις, ωστόσο δεν μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν μέσω αντεπιθέσεων και βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Κλάιφερτ στο 69’. Η Γιουνάιτεντ συνέχισε να πιέζει και βρήκε γκολ στο 80’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φερνάντες. Ενώ, δύο λεπτά αργότερα ο Πογκμπά έκανε το 3-2. Το παιχνίδι μετατράπηκε σε ροντέο με τους γηπεδούχους να κυνηγάνε την ισοφάριση. Η Λειψία άντεξε και πήρε την πρόκριση, βγάζοντας εκτός συνέχειας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Την ταπείνωσε!

«Άλωσε» το «Καμπ Νου» η Γιουβέντους! Οι «μπιανκονέρι» κατατρόπωσαν με 3-0 την Μπαρτσελόνα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και πίεσαν τους «μπλαουγκράνα». Έκαναν φάσεις και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Στο 13’ ο Ρονάλντο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, που κέρδισε η ομάδα του και έκανε το 0-1. Ενώ, εφτά λεπτά αργότερα ο ΜακΚένι έγραψε το 0-2. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ, που δεν δυσκόλευαν τον Μπουφόν.

Στο β’ μέρος, η Γιουβέντους μπήκε ξανά δυνατά και διεύρυνε την διαφορά των τερμάτων της. Στο 52’ ο Ρονάλντο έκανε το 0-3 ξανά από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και προσπάθησαν να μειώσουν, ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των «μπιανκονέρι». Έτσι, η Γιουβέντους πήρε μια μεγάλη νίκη και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Τα άλλα ματς και ποιοι πέρασαν

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Τσέλσι έμεινε ισόπαλη στο 1-1 απέναντι στην Κράσνονταρ (Ζορζίνιο 28’ (πεν) – Καμπελά 24’). Η Ρεν ηττήθηκε 1-3 από την Σεβίλλη (Ρούτερ 86’ – Κουντέ 32’, Εν-Νεσίρι 45+2’,81’). Η Λάτσιο πέρασε έστω οριακά, αφού έμεινε ισόπαλη στο 2-2 απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ (Κορέα 12’, Ιμόμπιλε 27’ (πεν) – Βόρμερ 15’, Βανάκεν 76’). Η Ζενίτ ηττήθηκε 1-2 από την Ντόρτμουντ (Ντριούσι 12’ – Πίστσεκ 68’, Βίτσελ 78’). Η Ντιναμό Κιέβου επικράτησε 1-0 της Φερεντσβάρος (Πόποφ 60’). Το παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μπασάκσεχιρ διεκόπη λόγω κατηγοριών των Τούρκων για ρατσιτσική επίθεση του τέταρτου διαιτητή στον βοηθό προπονητή της Τουρκικής ομάδας. Θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων οι ομάδες που συνεχίζουν είναι:
ΟΜΙΛΟΣ Ε’: 1η Τσέλσι, 2η Σεβίλλη – 3η (Europa) Κράνονταρ
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤ’: 1η Ντόρτμουντ, 2η Λάτσιο – 3η (Europa) Μπριζ
ΟΜΙΛΟΣ Ζ’: 1η Γιουβέντους, 2η Μπαρτσελόνα – 3η (Europa) Ντινάμο Κιέβου
Στον όμιλο Η’ έχει περάσει σίγουρα μόνο η Λειψία. Προς ώρας στην ισοβαθμία περνάει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Παρί σεν Ζερμέν περνάει ακόμα και με ισοπαλία εντός κόντρα στην αποκλεισμένη Μπασάκσεχιρ. Ενώ με νίκη προκρίνεται ως πρώτη η γαλλική ομάδα.

Δείτε ακόμη:

Ισοπαλία 1-1 για Φιορεντίνα και Τζένοα με γκολ στο 89’ και το 98’!
Διπλό και 5η η Σαουθάμπτον, 2-1 στην Μπράιτον
Η Χόφενχαϊμ στο ρελαντί 3-1 την Αουγκσμπουργκ
Exit mobile version