Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς Λιγκ: Η διακοπή στο Παρίσι (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς Λιγκ: Η διακοπή στο Παρίσι (vid)

ΟΥΕΦΑ - Τσάμπιονς Λιγκ: Τι είπε ο 4ος διαιτητής Κολτσέσου και προκάλεσε την έκρηξη των Τούρκων -και όχι μόνο-  και τη διακοπή του αγώνα Παρί-Μπασάκσεχιρ

ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς Λιγκ: Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με την αποχώρηση της Μπασάκσεχιρ από το γήπεδο στο ματς με την Παρί. Οι Τούρκοι κατηγορούν για ρατσιστικό παραλήρημα τον 4ο διαιτητής του αγώνα. Ο Ρουμάνος Σεμπάστιαν Κολτσέσκου κατηγορείται πως έβρισε με απαράδεκτο χαρακτηρισμό, τον Πιερ Γουεμπό και κατόπιν τον απέβαλε. Ο Γουεμπό αμέσως έβαλλε κατά του Ρουμάνου και τον κατηγόρησε για ρατσισμό. Οι παίκτες της Μπασάκσεχιρ ξεσηκώθηκαν εναντίον του και ενημέρωσαν και τους αντίπαλούς τους για το τι είχε συμβεί. Ως αποτέλεσμα, και οι Εμπαπέ-Νεϊμάρ να συνταχθούν και να ζητάνε τα ρέστα από τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ!

Η ΟΥΕΦΑ επενέβη άμεσα και ζήτησε από τις ομάδες να αναθεωρήσουν, να συνεχίσουν το ματς χωρίς τον Κολτσέσκου. Ο Ρουμάνος θα αντικαθίστατο για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μολαταύτα, η διακοπή είχε ήδη επηρεάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή το παιχνίδι. Ετσι αποφασίστηκε να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί αυτό την Τετάρτη. τότε θα μάθει και η Γιουνάιτεντ αν συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα (το πιθανότερο). Αλλά και η Λειψία αν πέρασε ως πρώτη σε Χ ή 2) ή δεύτερη (σε νίκη της Παρί).

ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς Λιγκ: Τι είπε ο Κολτσέσκου

Ο Κολτσέσκου είναι Ρουμάνος και στη γλώσσα του το “μαύρος” λέγεται Νέκγρου. Ετσι αποκάλεσε τον Γουεμπό, χωρίς πρόθεση να τον προσβάλει μεν, με αδόκιμη έκφραση που τον διαχώρισε βάσει χρώματος δε. Κάτι που ακούγεται στο του Κάτι που έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τον ίδιο, αλλά και την ΟΥΕΦΑ. Από την πλευρά τους οι αποκλεισμένοι Τούρκοι έψαχναν αφορμή. Και μολόνοτι ο Μπα έχει 100% δίκιο και η διακοπή του αγώνα στέλνει μηνύματα, η εκμετάλλευση των γεγονότων είναι προφανής. Και το ότι όλα αυτά συνοδεύτηκαν με πολιτική παρέμβαση και δηλώσεις Ερντογάν (!) κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.

Δείτε ακόμη:

Ισοπαλία 1-1 για Φιορεντίνα και Τζένοα με γκολ στο 89’ και το 98’!
Διπλό και 5η η Σαουθάμπτον, 2-1 στην Μπράιτον
Η Χόφενχαϊμ στο ρελαντί 3-1 την Αουγκσμπουργκ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις