Τσίπρας Σούνιο: Το μισθωτήριο, η Ζανέτ και ο… Περόνε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Σούνιο: Το μισθωτήριο, η Ζανέτ και ο… Περόνε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τσίπρας Σούνιο: Η μίσθωση είναι για τέσσερα χρόνια λέει και προσθέτει ότι «την επισκευή την έκανε ο ιδιοκτήτης πριν πάμε»

08.12.2020 | 15:13

Τσίπρας Σούνιο: Στη δημοσιότητα δίνει ο Αλέξης Τσίπρας το μισθωτήριο της εξοχικής κατοικίας που ενοικιάζει στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρει στην ανάρτησή του πως το μηνιαίο ενοίκιο είναι 500 ευρώ το μήνα για τα 3 πρώτα χρόνια και 900 ευρώ για το τέταρτο έτος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους «υπέγραψα τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο.

Η συμφωνία περιελάβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020». Αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί του κόστους ανακαίνισης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020».

Αναφορικά με το σπίτι το οποίο ενοικίαζε πριν τον Ιούνιο του 2020, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 η οικογένειά μου ενοικίαζε εξοχικό σπίτι 185 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, έναντι τιμήματος 1200 ευρώ το μήνα, για τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες της θερινής περιόδου. Και το σχετικά μισθωτήρια είναι κατατεθειμένα από το 2015 στην εφορία».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον Πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει «τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, τα έξοδα συντήρησης των δεκάδων ακινήτων που έχει στη κατοχή του και ειδικότερα για τα δάνειά του και τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής» και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για «κακόβουλες επιθέσεις», όπως λέει, από τον Τύπο, τονίζοντας ότι θα διεκδικήσει «το πόσο που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή για να το διαθέσω στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κου Πέτσα».

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Μητσοτάκης επιλέγει τη λάσπη για να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, σε μια στιγμή που αισθάνεται στρυμωγμένος. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογραφικά πιστόλια αναλαμβάνουν για λογαριασμό του, δολοφονίες χαρακτήρα, με fake news που αφορούν την προσωπική μου ζωή και την οικογένειά μου. Από τα δημοσιεύματα πως δήθεν το σπίτι που νοικιάζω στη Κυψέλη, το απέκτησα σε πλειστηριασμό από άνθρωπο που αυτοκτόνησε από τα χρέη, μέχρι την προεκλογική αθλιότητα στη Βουλή να σπιλώσει τη μνήμη του νεκρού πατέρα μου με ψέματα περί δήθεν συναναστροφής του με τη χούντα, έχουμε καταλάβει πως λειτουργεί.

Η λάσπη, η σκανδαλοθηρική φθήνια και ο λαϊκισμός, φαίνεται ότι είναι βαθιά εγγεγραμμένα στις πρακτικές του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος φροντίζει να εμφανίζεται ως δήθεν εκσυγχρονιστής και θεσμικός πολιτικός.

Αυτή τη φορά για να ξεφύγει από τη δημόσια κατακραυγή για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, την καθημερινή εκατόμβη νεκρών και την πρωτοφανή έλλειψη ενσυναίσθησης του δράματος των πολιτών με τις φωτογραφίες της ανεμελιάς και του μοτοκρος στην Πάρνηθα, αποφάσισε να ρίξει στη μηχανή του κιμά την εξοχική κατοικία που νοικιάζω στη Λαυρεωτική, μήπως και αλλάξει την ατζέντα.

Και τα συνήθη πιστόλια πήραν φωτιά.

«Βίλα εκατομμυρίων». «Την αγόρασε». «Μετακόμισε από τη λαϊκή Κυψέλη στα Λεγραινά». Ήταν ορισμένα από τα κατ’ εντολή δημοσιεύματα. Για να έρθει μετά η ίδια η ΝΔ και να ζητήσει το μισθωτήριο, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την ύπαρξή του. Και αμέσως μετά ξανά πάλι τα εντεταλμένα πιστόλια να λένε ρητά για σχέση μου με τη διαπλοκή, για ανακατασκευή βίλας από κατασκευαστική εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, κλπ. Απαντώ λοιπόν ευθέως, όχι στον εντολέα των δημοσιευμάτων, αλλά στον ελληνικό λαό που δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια.

Στη διαδρομή μου, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ποτέ δεν είχα και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Παραθέτω λοιπόν δημόσια τα σχετικά ενοικιαστήρια συμβόλαια, των εξοχικών κατοικιών που ενοικίαζα στη περιοχή από το 2015.

Και ξεκαθαρίζω:

1) Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 η οικογένειά μου ενοικίαζε εξοχικό σπίτι 185 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, έναντι τιμήματος 1200 ευρώ το μήνα, για τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες της θερινής περιόδου. Και το σχετικά μισθωτήρια είναι κατατεθειμένα από το 2015 στην εφορία.

2) Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους υπέγραψα τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο. Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020.

3) Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Μετά από όλα αυτά και την πλήρη διαφάνεια με τη δημοσιοποίηση κάθε σχετικού στοιχείου, ελπίζω να τελειώσει οριστικά αυτό το καλαμπούρι της λάσπης και της συκοφαντίας.

Συστήνω δε το ίδιο να πράξει και ο κος Μητσοτάκης για τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, τα έξοδα συντήρησης των δεκάδων ακινήτων που έχει στη κατοχή του και ειδικότερα για τα δάνειά του και τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής.

ΥΓ. Στα δώδεκα και πλέον χρόνια που βρίσκομαι στη πολιτική ζωή ως αρχηγός κόμματος έχω επιλέξει να μην ασκώ τα δικαιώματα που ο νόμος μου δίνει για να προστατέψω τον εαυτό μου, ακόμη και από κακόβουλες επιθέσεις. Υπάρχουν όμως στιγμές που η σιωπή εκλαμβάνεται ως ενοχή. Για τα όσα λοιπόν είπαν και έγραψαν αυτές τις μέρες, περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό μου, θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσοι την κακοποίησαν.

Αν δεν το πράξουν ως οφείλουν, θα ασκήσω τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Και θα διεκδικήσω το πόσο που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή για να το διαθέσω στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κου Πέτσα.

Η… παρέμβαση της Ζανέτ

Θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την ενοικίαση ακινήτου στην περιοχή της Λαυρεωτικής από τον Αλέξη Τσίπρα παίρνει με ανάρτησή της στο Facebook η αδερφή του και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ζανέτ Τσίπρα. Μεταξύ άλλων η κυρία Τσίπρα κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, τονίζει ότι «στο πόθεν έσχες δεν δηλώνεις μισθώσεις», ενώ καταλήγει λέγοντας πως «η δεύτερη φορά αριστερά που έρχεται… και την τρέμετε… αλλά έρχεται και το ξέρετε …. θα είναι αλλιώς …όχι για εσάς , αλλά πρωτίστως για τον λαό».

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί το κυβερνών κόμμα επανήλθε με νέα ανακοίνωσή του στην οποία περιλαμβάνονται 10 ερωτήματα προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την ενοικίαση του ακινήτου.

Η ανάρτηση της Ζανέτ Τσίπρα:

«Κύριε Γιάννη … τυχαίο το όνομα , σας λέω λοιπόν ότι στο πόθεν εσχες δεν δηλώνεις μισθώσεις …. τις μισθώσεις τις δηλώνεις … προφανώς στην φορολογική σου δήλωση …. άρα …. προς τι το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου …. αλλά μην μου απαντήσετε … σας ξέρουμε εδώ και χρόνια … λάσπη , λάσπη , λάσπη …. Προφανώς και γνωρίζετε όλοι εσείς Κε Γιάννη ότι λέτε ψέματα … και προφανώς λοιπόν θα αφήσετε στον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας , την ευχέρεια να απαντησει.

Αυτός όποτε και όπου θέλει …. Κε Γιάννη … πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχετε την ευπρέπεια, και το θάρρος , ( γιατί υπάρχουν και τα λεφτόδενδρα ) λέμε τώρα , όταν θα δώσει τα στοιχεία να τα γραψετε , απλά να τα πείτε … Γιατί αλλιώς θα είστε για μια ακόμα φορά απόγονοι του Γκεμπελς . Πες πες …. κάτι τα μείνει …. εεεεε δεν θα μείνει … σας το υποσχομαστε Κε Γιάννη . Και κάτι άλλο η δεύτερη φορά αριστερά που έρχεται … και την τρέμετε … αλλά έρχεται και το ξέρετε …. θα είναι αλλιώς …όχι για εσάς , αλλά προτίστως για τον λαό».

Αυτή είναι η βίλα;

Το τοπικό σάιτ notioanatolika.gr δημοσίευσε φωτογραφία του σπιτιού το οποίο φέρεται να χρησιμοποιεί ως εξοχικό ο κ. Τσίπρας στο Σούνιο. Η φωτογραφία προέρχεται από χρήστη του διαδικτύου ο οποίος διαβεβαιώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι πρόκειται για το σπίτι που πυροδότησε την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι νέες αποκαλύψεις για το εξοχικό

Όπως αποκάλυψε στο Mega ο σύμβουλος έκδοσης εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργος Παπαχρήστος, το σπίτι για το οποίο γίνεται λόγος είναι διαφορετικό από αυτό που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ενοικίαζε ήδη στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας. «Είναι ένα διαφορετικό σπίτι, σε αρκετή απόσταση από το προηγούμενο, το οποίο ανήκε σε ένα συγκρότημα κατοικιών του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου», είπε. Πρόσθεσε μάλιστα πως το συγκεκριμένο σπίτι που ενοικίασε ο Αλ. Τσίπρας «ήταν ερείπιο. Είναι χτισμένο το 1980, αυτό τουλάχιστον αναφέρει η αγγελία πώλησής του. Σε αγγελία που αναρτήθηκε σχετικά με αυτό το σπίτι σε ιστοσελίδα, το σπίτι φέρεται προς πώληση με τιμή 1.200.000 ευρώ».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως από πληροφορίες που διέρρεε ο ΣΥΡΙΖΑ, γινόταν γνωστό πως η ανακαίνιση του σπιτιού κόστισε περίπου 40.000 ευρώ. «Οι γνωρίζοντες λένε ότι η ανακαίνιση, επειδή ήταν, επαναλαμβάνω, ερείπιο αυτό, κόστισε πολύ περισσότερο. Μάλιστα, οι περίοικοι αναφέρουν ένα ποσό γύρω στο εκατομμύριο. Μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά είναι προφανές ότι μιλάμε για μια πλήρη ανακαίνιση. Εκ βάθρων ανακαίνιση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαχρήστος, ενώ, επικαλούμενος ξανά μαρτυρίες περιοίκων, τόνισε πως την ανακαίνιση ανέλαβε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.

Ο… Περόνε

Καταλήγοντας, ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στάθηκε στον τρόπο που χειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα και στις ευθείες απαντήσεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποφεύγει να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός. «Να δοθεί το συμβόλαιο ενοικίασης του σπιτιού, το οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να πάει στην εφορία», ανέφερε, τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας δεν έχει παραπάνω από 50 σπίτια, τα οποία νοικιάζονται με ενοίκια της τάξεως των 5.000, που δεν μπορεί να καταβάλλεται χέρι με χέρι.

«Θα μπορούσε η οικογένεια Τσίπρα να πει ορίστε, έδωσα στον κύριο Περόνε, διότι ένας Ιταλός φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο προηγούμενος ή ο τωρινός, δεν ξέρω, θα φανεί αυτό, ο κ. Περόνε, ορίστε, εισέπραξε 5.000 ευρώ για το ενοίκιο αυτού του σπιτιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει απαντήσεις», είπε κλείνοντας ο Γ. Παπαχρήστος.

Το άρθρο του Παπαχρήστου στα Νέα με τίτλο «Ανακαίνιση»

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με όλο αυτό: το σπίτι ανήκε σε έναν κ.Περόνε, Ιταλό την καταγωγή, και ήταν σε κακή κατάσταση -σχεδόν ερειπωμένο. Παρ’ όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης του είχε αποτιμήσει την αξία του στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο το είχε αξιολογήσει, τόσο ζητούσε για να το πουλήσει. Είχε αναρτήσει σχετική αγγελία στο ειδικό site spiti360.gr. Η αγγελία είχε λάβει αριθμό 598423, και σε αυτήν αναφερόταν ότι πρόκειται για μία κατοικία 120 τμ σε οικόπεδο 1.000 τμ με δύο επίπεδα, 8 δωμάτια, 4 κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια, δύο WC, μία κουζίνα, Η κατοικία φέρει ημερομηνία κατασκευής το 1980, αλλά η οικογένεια Τσίπρα φέρεται να δαπάνησε περί το 1 εκατομμύριο ευρώ για να το ανακατασκευάσει. Ως θέα αναφέρει – η αγγελία – τη θάλασσα, περικλείεται από πλήθος αιωνόβιων πεύκων , και η απόσταση της κατοικίας από τη θάλασσα ορίζεται σε… 5 μέτρα!

Η ανακαίνιση διήρκησε περί τους έξι μήνες (μόλις προ διμήνου εγκαταστάθηκε η οικογένεια Τσίπρα, όπου διαμένει πλέον σχεδόν μόνιμα, εκμεταλλευόμενη το lockdown στα σχολεία). Και προξενητής, «μεσίτης» μεταξύ του κ.Τσίπρα και του ιδιοκτήτη, φέρεται ότι ήταν ο δήμαρχος της περιοχής, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδοχή που δίνεται τώρα από πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ.Τσίπρας ανέλαβε το κόστος της ανακαίνισης του κτιρίου με αντάλλαγμα τη σοβαρή μείωση του ενοικίου. Γίνεται δε λόγος για μακροχρόνια μίσθωση δεκαετούς διάρκειας. Και πως το κόστος της ανακαίνισης -λόγω της ειδικότητας του κ.Τσίπρα ως πολιτικού μηχανικού που γνωρίζει από οικοδομές» – δεν υπερέβη τις 40.000 ευρώ…

(Εχω πολλά και διάφορα που μου… χορήγησαν κάτοικοι της περιοχής αναφορικά με το σπίτι αυτό. Όπως το πώς ήταν, πώς έγινε και ποιος στην ουσία το ανακαίνισε. Δεν θα υπεισέλθω έτι περαιτέρω. Θα αναμένω κι εγώ, όπως και άλλοι, τις καθαρές εξηγήσεις του τέως πρωθυπουργού-επαναλαμβάνω, για να κλείσουν τα στόματα μερικών, ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Και θα του ευχηθώ από καρδιάς να μην βρεθεί κάποιος να αναφωνήσει ύστερα από καιρό ό,τι αναφώνησε και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος για την κατοικία του Ανδρέα στην Εκάλη – «ε, όχι και να πέσουμε για ένα κωλόσπιτο»…)

Exit mobile version