Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λεμόνι οφέλη: Ένα ταπεινό superfood
PLUS

Λεμόνι οφέλη: Ένα ταπεινό superfood

Λεμόνι οφέλη: Όλα τα οφέλη του κίτρινου εσπεριδοειδούς και πώς θα το εντάξουμε περισσότερο στην διατροφή μας.

Λεμόνι οφέλη: Τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε εξοικειωθεί με την ορολογία superfoods, που τείνει να κατακλύσει το διατροφικό λεξιλόγιο και τις διατροφικές προτάσεις. Εξωτικά προϊόντα, που συνήθως φέρουν την κατάληξη -μπέρι εμφανίστηκαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα μανάβικα. Πέρα, ωστόσο από αυτή ομολογουμένως σωστή διατροφή, υπάρχουν και άσημα, τοπικά προϊόντα, που δικαίως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν superfoods.

Ένα από αυτά είναι και το γνωστό μας λεμονάκι, που έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο χυμό του χρησιμεύουν στην θεραπεία διάφορων ασθενειών και η γεύση του είναι μοναδική. Τι κάνει λοιπόν αυτό το θαυματουργό συστατικό της φύσης; Από την κανάτα στο σπίτι μέχρι το θερμός στο γραφείο, λίγες φέτες λεμόνι μες στο νερό κάνουν δουλειά!

Αποτρέπει τις πέτρες στα νεφρά

Μισή κούπα χυμός λεμονιού κάθε μέρα, ανεβάζει τα επίπεδα του κιτρικού οξύ, που σημαίνει ότι έτσι μας προστατεύει από πέτρες στα νεφρά.

Απαλύνει τον πονόλαιμο

Ένα κουταλάκι μέλι με λίγο χυμό λεμονιού θα απαλύνει τον πόνο σημαντικά.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Σύμφωνα με μελέτες, ο χυμός λεμονιού περιέχει πηκτίνη, μία διαλυτική ίνα που βοηθάει στην απώλεια βάρους. Πιείτε για έναν μήνα κάθε πρωί ένα ποτήρι λεμόνι, κανέλα, μέλι και θα δείτε την διαφορά!

Βοηθάει στην πέψη και έχει αντικαρκινική δράση

Ένα ποτήρι νερό με λίγο φρέσκο λεμόνι συμβάλλει στην ενδυνάμωση του πεπτικού συστήματος και δίνει την πολύτιμη βιταμίνη C στον οργανισμό μας. Σύμφωνα με μελέτες, τα λεμόνια έχουν επίσης ισχυρή αντικαρκινική δράση, καθώς προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που μπορούν να οδηγήσουν στο σχηματισμό καρκινικών κυττάρων.

Ενισχύει το κάλιο

Το λεμόνι πέρα από τη βιταμίνη C, ενισχύει τον οργανισμό και με κάλιο, βοηθώντας μας να νιώθουμε περισσότερη ενέργεια και ευεξία.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Αν σας τσιμπήσει έντομο κι έχετε φαγούρα, τρίψτε το σημείο με λεμόνι. Θα ανακουφιστείτε άμεσα!

Δείτε ακόμη

Αυξημένη η κατανάλωση αλκοόλ στο σπίτι λόγω του lockdown
Τα 3 βήματα καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας για κάθε ηλικία
Μπύρα, τα είδη και οι ευεργετικές ιδιότητες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις