Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λεκέδες από λάδι στα ρούχα: Πώς να τους αφαιρέσετε
PLUS

Λεκέδες από λάδι στα ρούχα: Πώς να τους αφαιρέσετε

Λεκέδες από λάδι στα ρούχα: Το πρόβλημα με τα λάδια είναι ότι διεισδύουν πολύ εύκολα στο ύφασμα και αντέχουν στα συνήθη προϊόντα πλύσης

Λεκέδες από λάδι στα ρούχα: Το να αφαιρέσετε λεκέδες από λάδι στα ρούχα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Αν και υπάρχουν χημικές ουσίες που διευκολύνουν αυτό το έργο, είναι καλύτερα να αναζητήσετε λιγότερο επιθετικές εναλλακτικές λύσεις που να φροντίζουν τα ρούχα σας.

Το πρόβλημα με τα λάδια είναι ότι διεισδύουν πολύ εύκολα στο ύφασμα και αντέχουν στα συνήθη προϊόντα πλύσης. Αυτός είναι ο λόγος που θα χρειαστείτε άλλα συμπληρωματικά συστατικά για να μπορέσετε να αφαιρέσετε εντελώς αυτούς τους λεκέδες. Ευτυχώς, υπάρχουν παλιά κόλπα που χρησιμοποιούν φυσικά στοιχεία για να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες. Ποια είναι αυτά και ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά;

1.- Εφαρμόστε αλάτι στους λεκέδες από λάδι

Όταν τα βελούδινα υφάσματα, όπως το suede, λεκιάζονται με λάδι, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε λίγο αλάτι για να διευκολύνετε το πλύσιμο. Λόγω της απορροφητικής δράσης του, αυτό το συστατικό εμποδίζει το λάδι από το να διεισδύσει στο ύφασμα.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

-Τρίψτε πολύ αλάτι στους λεκέδες λαδιού και αφήστε το για δύο έως τρεις ώρες.
-Μετά από αυτό το διάστημα, τρίβετε απαλά με μια βούρτσα και πλένετε κανονικά.

2.- Λευκό ξύδι

Αυτός ο “βασιλιάς” των πράσινων προϊόντων καθαρισμού είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε όλους τους λεκέδες λαδιού. Χάρη στα οργανικά οξέα του αποσυνθέτει τα υπολείμματα και αφήνει τα ρούχα σας πραγματικά μαλακά.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

-Ρίχνετε λίγο λευκό ξύδι στο λεκέ και αφήνετε για 30 λεπτά.
-Μετά από αυτό το διάστημα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και κανονικό σαπούνι.

3.- Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων που έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για τον καθαρισμό. Δεδομένου ότι έχει λευκαντικές ιδιότητες και είναι στυπτικό, είναι μια πολύ καλή επιλογή για να αφαιρέσετε σκληρούς λεκέδες, όπως είναι αυτοί που αφήνει το λάδι.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

-Εφαρμόστε λίγη μαγειρική σόδα στο λερωμένο ένδυμα και διανείμετε ομοιόμορφα με ένα πινέλο.
-Αφήστε το για 40 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις