Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Άνοιγμα αγοράς Άδωνις: «Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιγμα αγοράς Άδωνις: «Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή»

Άνοιγμα αγοράς Άδωνις: Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή: να ανοίξουμε με ένα σχετικά λελογισμένο ρίσκο, και από την άλλη να μην καταστραφούν επιχειρήσεις». 

Άνοιγμα αγοράς Άδωνις: «Όλα τα σενάρια για το λιανεμπόριο είναι στο τραπέζι. Αυτή την εβδομάδα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας  σε συνδυασμό με την εξέλιξη της πανδημίας» επισήμανε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανέφερε ότι οι πρώτες αποφάσεις θα αφορούν στα κομμωτήρια, στα ανθοπωλεία, στα βιβλιοπωλεία και στα καταστήματα με παιχνίδια.  Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή: να ανοίξουμε με ένα σχετικά λελογισμένο ρίσκο, και από την άλλη να μην καταστραφούν επιχειρήσεις».  Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ότι δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι με το άνοιγμα θα συνεχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα. «Θα ανοίξουμε και θα ανεβαίνουν τα κρούσματα λόγω της κινητικότητας» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι αν αυτό γίνει με επιθετικό ρυθμό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τάχθηκε κατά της επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου τάχθηκε. Μιλώντας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα… Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και Ήπειρο που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα» εξήγησε. «Νομίζω για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα κορονοϊού πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει, δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο, θα έχουμε αναζωπύρωση και ενίσχυση του δεύτερου κύματος αν πάμε σε πρόωρη κίνηση που θα φέρει ένταση και κορύφωση στην κυκλοφορία του ιού» προειδοποίησε.

Δείτε ακόμα:

Η πίεση στις ΜΕΘ «φρενάρει» και την άρση των μέτρων

5 κιλά κοκαΐνης και ηρωίνης σε εσωτερική κρύπτη οροφής οχήματος

Στο Αμμάν σήμερα ο Δένδιας

Συνάντηση Κικίλια – Χαρδαλιά με φόντο την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η οργή του Ερντογάν, ο Πούτιν και ο… «σημαιοφόρος»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις