Γερμανία κορονοϊός νέα: Πιο «σκληρό» lockdown ζητά η Ακαδημία Επιστημών Leopoldina

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία κορονοϊός νέα: Πιο «σκληρό» lockdown ζητά η Ακαδημία Επιστημών Leopoldina

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Γερμανία κορονοϊός νέα: H Ακαδημία ζήτησε να επιβληθεί «σκληρότερο lockdown», προκειμένου, όπως αναφέρει, να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα.

08.12.2020 | 21:25

Γερμανία κορονοϊός νέα: Τα κρούσματα κορονοϊού στην Γερμανία διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που έχει ωθήσει τόσο τη γερμανική Ακαδημία Επιστημών Leopoldina και το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» να απευθύνουν δραματική έκκληση για αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας προς την ομοσπονδιακή και τις κρατιδιακές κυβερνήσεις της χώρας. Όπως αναφέρει το περιοδρικό Der Spiegel, η Ακαδημία, η οποία είχε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας κληθεί από την κυβέρνηση να εκπονήσει το σχέδιο επιστροφής στην «κανονικότητα», ζήτησε – αυτή τη φορά με δική της πρωτοβουλία – να επιβληθεί «σκληρότερο lockdown», προκειμένου, όπως αναφέρει, να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εισηγούνται τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου, αλλά και να κλείσουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα απολύτως απαραίτητα, κατά την περίοδο μεταξύ 24ης Δεκεμβρίου και 10ης Ιανουαρίου.

Η Leopoldina συνιστά ακόμη να ενισχυθεί η τηλεργασία και να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα τουριστικά ταξίδια. Μεταξύ των επιστημόνων που υπογράφουν την Έκθεση της Ακαδημίας είναι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité Κρίστιαν Ντρόστεν, αλλά και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου Κλέμενς Φούεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, χθες, Δευτέρα, και η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής αυστηρότερων μέτρων.

Δείτε ακόμα:
Πέθανε ο «Τσακ» Γέγκερ – Πρώτος που έσπασε το φράγμα του ήχου, 12 καταρρίψεις ναζιστικών μαχητικών
«Φορτωμένο με ναρκωτικά» το τουρκικό πλοίο που παρεμπόδισαν οι δυνάμεις του Χαφτάρ
Ιστορική μέρα: 90χρονη Βρετανή ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο
Η οργή του Ερντογάν, ο Πούτιν και ο… «σημαιοφόρος»
Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε αναστολή, πότε θα καταβληθεί
«Άνοιγμα της αγοράς ισοδυναμεί με αύξηση κρουσμάτων – Να βρεθεί η χρυσή τομή»
Exit mobile version