Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ανοσία στον κορονοϊό: Έχουμε δρόμο μπροστά μας
ΚΟΣΜΟΣ

Ανοσία στον κορονοϊό: Έχουμε δρόμο μπροστά μας

Ανοσία στον κορονοϊό: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη Βρετανία

Ανοσία στον κορονοϊό: Μόνον τα μέτρα για τη δημόσια υγεία, όχι τα εμβόλια, μπορούν να αποτρέψουν μια νέα έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με αφορμή την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού κατά του COVID-19 στη Βρετανία.

«Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό εργαλείο, θα είναι πολύ βοηθητικά, αλλά η επίδραση του εμβολίου όσον αφορά τη δημιουργία ενός κάποιου είδους ανοσοποιητικού φραγμού βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά», δήλωσε η Δρ Μάργκαρετ Χάρις απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη για το αν τα εμβόλια κατά του covid-19 έρχονται την κατάλληλη ώρα ώστε να προληφθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη. «Αυτά που πρέπει να γίνουν για να προληφθεί μια αύξηση, μια ανοδική τάση, μια έξαρση ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, είναι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη Βρετανία

Μια βρετανίδα γιαγιά είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο της Pfizer εκτός του πλαισίου των κλινικών δοκιμών. Η Μάργκαρετ Κίναν, μια 90χρονη από τη Βρετανία, είναι η πρωτη στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού εκτός του πλαισίου των δοκιμών, μετά την κλινική έγκρισή του. Η Κίναν έκανε το εμβόλιο στο τοπικό νοσοκομείο της στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας σήμερα το πρωί στις 08:31 (ώρα Ελλάδας).

«Αισθάνομαι τόσο προνομιούχα να είμαι το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε κατά του Covid-19, είναι το καλύτερο πρόωρο δώρο για τα γενέθλια μου που θα μπορούσα να ευχηθώ γιατί σημαίνει ότι μπορώ επιτέλους να ανυπομονώ να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου το νέο έτος καθώς είμαι μόνη μου για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου», είπε η ηλικιωμένη ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό του NHS για την φροντίδα που της παρείχε. «Και η συμβουλή μου σε οποιονδήποτε στον οποίο προσφέρεται το εμβόλιο είναι να το κάνει, αν μπορώ εγώ στα 90 τότε μπορείτε και εσείς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις