Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τηλεδιάσκεψη απολογία: Άλλη μία πρωτιά εν μέσω πανδημίας
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεδιάσκεψη απολογία: Άλλη μία πρωτιά εν μέσω πανδημίας

Τηλεδιάσκεψη απολογία: Κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών άκουσε τις κατηγορίες και απολογήθηκε στην ανακρίτρια μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τηλεδιάσκεψη απολογία: Έγινε κι αυτό εν μέσω lockdown, για λόγους προστασίας εν μέσω πανδημίας λόγω κορονοϊού. Εμπλεκόμενος σε υπόθεση ναρκωτικών, φορέας, όμως, της νόσου, απολογήθηκε ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας, που ανέλαβε την υπόθεση, μέσω τηλεδιάσκεψης! Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, όπως έγινε γνωστό, είχε «σπάσει» την καραντίνα στην οποία ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται και σε αστυνομικό έλεγχο για το πώς βρίσκεται έξω να κυκλοφορεί, προέκυψε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό, αλλά και ότι κατείχε προς διακίνηση ναρκωτικές ουσίες. Το μέτρο της ανάκρισης με τη χρήση της τεχνολογίας, αποφασίστηκε λόγω της ειδικής συνθήκης στην προκειμένη περίπτωση, αφού κρίθηκε από τους αρμοδίους ότι, ενδεχόμενη μεταγωγή του κρατούμενου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί στο ανακριτικό γραφείο ενώπιον της κας ανακρίτριας, θα εγκυμονούσε κινδύνους μετάδοσης του ιού.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές της συμπρωτεύουσας, ήταν η πρώτη φορά την περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία που κρατούμενος με κορονοϊό, απολογήθηκε και προέβαλε τους δικούς τους ισχυρισμούς, με τον συγκεκριμένο τρόπο, στις δικαστικές αρχές της πόλης. Ως προς την ποινική του μεταχείριση, εισαγγελέας και ανακρίτρια, ομόφωνα αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο για τις πράξεις, που διώκεται με την επιβολή, ωστόσο, περιοριστικών όρων.

Τηλεδιάσκεψη απολογία:  Η σύλληψη από τη Δίωξη Ναρκωτικών

Η υπόθεση ήρθε στο φως και επελέγη η προαναφερθείσα λύση της απολογίας, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας πληροφορίες για την δράση του, τον σταμάτησαν στην περιοχή του Ευόσμου μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, προκειμένου να τον ελέγξουν κι να επαληθεύσουν ή μη τις πληροφορίες τους για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών. Μέσα στο όχημα εντοπίστηκαν 145 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 19 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό που φέρεται να συνδέεται με εμπορία ναρκωτικών.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο 35χρονος ημεδαπός, είχε βρεθεί το προηγούμενο διάστημα θετικός στον κορονοϊό και παρότι χωρίς κανένα σύμπτωμα, όφειλε να βρίσκεται σε καθεστώς απομόνωσης, κάτι που δεν τήρησε. Γι’ αυτό το λόγο τού επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο από την ΕΛ.ΑΣ. ύψους 5.000 ευρώ.

Δικογραφία σε βάρος του

Στο φόντο αυτό, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Χαλάστρας όπου κρατήθηκε, ενώ η εισαγγελέας του απήγγειλε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, γνωστοποιώντας του τις κατηγορίες, μέσω τηλεδιάσκεψης. Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή εξ αποστάσεως και με τη χρήση της τεχνολογίας, απολογήθηκε μετά από 48ωρη προθεσμία που έλαβε, ενώπιον της ανακρίτριας.

Εκτός από την ίδια και την γραμματέα της, που κρατούσε τα πρακτικά της εξέτασης, στο ίδιο γραφείο βρισκόταν ακόμη η συνήγορος του κατηγορούμενου. Αφού περατώθηκε η απολογία, εστάλη με φαξ αντίγραφό της στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατείτο ο 35χρονος για να την υπογράψει και στη συνέχεια ο ίδιος εξετάστηκε, πάλι online, από τον εισαγγελέα, που επρόκειτο να γνωμοδοτήσει για την προφυλάκισή του ή μη.

Αρνήθηκε την κατηγορία

Κατά πληροφορίες, ο 35χρονος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία περί εμπορίας ναρκωτικών, ισχυριζόμενος ότι οι ουσίες που βρέθηκαν στην κατοχή του, προορίζονταν για δική του χρήση. Τελικά, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Επί του παρόντος, πάντως, ο κατηγορούμενος καλείται να επιστρέψει στην «καραντίνα», ακολουθώντας τις οδηγίες που έλαβε από τον ΕΟΔΥ. Όσο για την υποχρέωση εμφάνισης στο Α.Τ όπως ορίστηκε, ίσως γίνει κι αυτή μέσω υπολογιστή!

Δείτε ακόμη

Αναρχικοί πήγαν στον τάφο του «συμβόλου» των ΜΑΤ, Δαρείου – “Απάντηση”
Χριστούγεννα αλά… Πάσχα: Αυστηρά μέτρα, σκέψεις για το λιανεμπόριο
“Πλάκα” για τον αστυνομικό το σκηνικό με την ανθοδέσμη – Ένταση και στη Βουλή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις