Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβολιασμοί Βρετανία covid: 4 εκατομμύρια δόσεις θα φθάσουν έως το τέλος του έτους
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιασμοί Βρετανία covid: 4 εκατομμύρια δόσεις θα φθάσουν έως το τέλος του έτους

Εμβολιασμοί Βρετανία covid: Στην Μεγάλη Βρετανία είναι στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας όπου αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού.

Εμβολιασμοί Βρετανία covid: Στο Νότιο Λονδίνο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Croydon έφτασε η πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer κατά του κορονοϊού που θα διανεμηθούν σε πενήντα νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας. Τα νοσοκομεία έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση προκειμένου να αποτελέσουν τα κύρια σημεία στα οποία θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι φωτογραφίες του Ρόιτερς δείχνουν τα φορτηγά να μεταφέρουν τα εμβόλια και τα ψυγεία στα οποία θα φυλάσσονται, προκειμένου να αποθηκευτούν στους -70 βαθμούς Κελσίου πριν αποψυχθούν για να χρησιμοποιηθούν.

Τα 13 από τα πενήντα νοσοκομεία βρίσκονται στην κεντρική Αγγλία , οκτώ είναι στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά, επτά είναι στην ανατολική Αγγλία και Λονδίνο, και από ένα στις περιοχές του Γιορκσάιρ στα Βορειοανατολικά της χώρας. Τα νοσοκομεία που είναι εξοπλισμένα με ψυχρούς καταψύκτες έχουν κληθεί να λειτουργούν ως “κόμβοι” όπου οι πρώτοι άνθρωποι θα λάβουν τις πρώτες δόσεις. Η κατάψυξη των εμβολίων θα γίνει πολύ σχολαστικά εξαιτίας των ειδικών συνθηκών συντήρησής τους.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 375 εκατομμύρια δόσεις, με τις 800.000 να έχουν σταλεί ήδη από τη Pfizer, με την ελπίδα ότι 10 εκατ. δόσεις θα έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους. Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν την Τρίτη, με την βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας να δίνει βασική προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας. Το εμβόλιο θα γίνει σε δυο δόσεις και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech, περνώντας μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο στην κούρσα για την έναρξη του κρίσιμης σημασίας προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις