Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βροχή τώρα Αττική: Ισχυρές καταιγίδες – Σφοδρή κακοκαιρία στον Βόλο
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχή τώρα Αττική: Ισχυρές καταιγίδες – Σφοδρή κακοκαιρία στον Βόλο

Βροχή τώρα Αττική: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια

Βροχή τώρα Αττική: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπει για σήμερα, 7 Δεκεμβρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ είναι σε ισχύ και το έκτακτο δελτίο καιρού. Από το βράδυ της Κυριακής προβλεπόταν πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού και από τα δυτικά, η οποία θα επηρέαζε τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Σε νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-12-2020).

Το ψυχρό μέτωπο ενός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία, επηρεάζει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Η κακοκαιρία έφτασε από νωρίς το πρωί σήμερα και στην Αθήνα, με αρκετές περιοχές να δέχονται μεγάλα ύψη βροχής. Τόσο στα νότια όσο και στα βόρεια προάστια της Αττικής οι ουρανοί άνοιξαν και βρέχει καταρρακτωδώς. Από την Σαλαμίνα και τον Πειραιά μέχρι και το κέντρο της Αθήνας αλλά και σε πολλούς άλλους παραλιακούς δήμους βρέχει έντονα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα.

 

Πού βρέχει τώρα

 

Σύντομος χαρακτήρας

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας , ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται και στη Δυτική Ελλάδα, όπου βαθμιαία θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η κίνηση του ψυχρού μετώπου και τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης που αυτό θα προκαλέσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 07/12, παρουσιάζεται στην παρακάτω ομάδα χαρτών βροχής.

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τον Βόλο

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το πρωί τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, με πολύ δυνατή βροχή, αστραπές και κεραυνούς. Η έντονη βροχόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 7:00 και διήρκησε για περίπου μία ώρα, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους και σε κάποια σημεία, όπως στη λεωφόρο Λαρίσης στην περιοχή της Νεάπολης, δεν μπορούσαν να τους διασχίσουν πεζοί και αυτοκίνητα.

Η νέφωση στην περιοχή του Βόλου είναι πολύ χαμηλή και ιδιαίτερα πυκνή με αποτέλεσμα να υπάρχει χαμηλή ορατότητα και τα αυτοκίνητα να κινούνται με αναμμένα φώτα.

Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν και οι χείμμαροι Κραυσίδωνας και Ξηριάς, η στάθμη των οποίων έχει ανέβει αρκετά αλλά όχι επικίνδυνα. Κλήσεις για βοήθεια έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όμως όχι για κάτι σοβαρό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις