Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βόρεια Ελλάδα κακοκαιρία: «Αγρίεψε» ο καιρός, πλημμύρες και ζημιές από τις καταιγίδες
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Ελλάδα κακοκαιρία: «Αγρίεψε» ο καιρός, πλημμύρες και ζημιές από τις καταιγίδες

Βόρεια Ελλάδα κακοκαιρία: Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, τα πιο σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται  από το πρωί στη βόρεια Ελλάδα

Βόρεια Ελλάδα κακοκαιρία: Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη βόρεια Ελλάδα, έχει μετατρέψει σε «ποτάμια» κεντρικούς δρόμους, ενώ  χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, τα οποία καλύφθηκαν μέχρι τη μέση από τα ορμητικά νερά. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δε, λόγω των ισχυρών ανέμων έπεσαν μεγάλα δέντρα.

Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στην Χαλκιδική και το Κιλκίς.  Τη σφοδρότητα των έντονων καιρικών φαινομένων αποτυπώνουν οι εικόνες που ακολουθούν από το Forecast Weather Greece, από το Μοσχοχώρι Πιερίας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, τα πιο σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται  από το πρωί στη βόρεια Ελλάδα, με την υπηρεσία να έχει δεχθεί κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Βέροιας. Την ίδια ώρα, μικρές καθυστερήσεις, 8 -15 λεπτών, υπάρχουν στα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρομου Θεσσαλονίκης – Λάρισας, λόγω πτώσης δέντρων από την κακοκαιρία στην περιοχή της Κατερίνης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην πόλη, ήδη από το βράδυ της Κυριακής, έπεσαν δέντρα κοντά στην περιοχή του «Ιπποκράτειου» και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Βαλαγιάννη και Ασκληπιού, σύμφωνα με το thestival.gr. Κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης έφτασε στην περιοχή,  προκειμένου να απομακρύνει τα δέντρα από τους δρόμους.

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τον Βόλο

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το πρωί τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, με πολύ δυνατή βροχή, αστραπές και κεραυνούς. Η έντονη βροχόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 7:00 και διήρκησε για περίπου μία ώρα, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους και σε κάποια σημεία, όπως στη λεωφόρο Λαρίσης στην περιοχή της Νεάπολης, δεν μπορούσαν να τους διασχίσουν πεζοί και αυτοκίνητα.

Η νέφωση στην περιοχή του Βόλου είναι πολύ χαμηλή και ιδιαίτερα πυκνή με αποτέλεσμα να υπάρχει χαμηλή ορατότητα και τα αυτοκίνητα να κινούνται με αναμμένα φώτα.

Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν και οι χείμμαροι Κραυσίδωνας και Ξηριάς, η στάθμη των οποίων έχει ανέβει αρκετά αλλά όχι επικίνδυνα. Κλήσεις για βοήθεια έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όμως όχι για κάτι σοβαρό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις