Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανθοδέσμη Γρηγορόπουλος: Αστυνομικός καταστρέφει λουλούδια – Την πειθαρχική τιμωρία του ζητά η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ανθοδέσμη Γρηγορόπουλος: Αστυνομικός καταστρέφει λουλούδια – Την πειθαρχική τιμωρία του ζητά η ΕΛΑΣ

Ανθοδέσμη Γρηγορόπουλος: Ένα βίντεο-ντοκουμέντο κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τους αστυνομικούς να «σπάνε» τις ανθοδέσμες, που βρίσκονταν στο μνημείο του αδικοχαμένου παιδιού.

Ανθοδέσμη Γρηγορόπουλος: Ένα βίντεο που κατέγραψε αστυνομικό των ΜΑΤ να καταστρέφει ανθοδέσμη που άφησε πολίτης στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναρτήθηκε στο twitter. Σύμφωνα με την ανάρτηση, την ανθοδέσμη είχε αφήσει μία κυρία και στην συνέχεια την πήρε ο αστυνομικός που εμφανίζεται στο βίντεο να την καταστρέφει χτυπώντας την στην πλάτη συναδέλφου του και να γελά. Έρευνα προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική τιμωρία αστυνομικού των ΜΑΤ που έχει καταγραφεί σε βίντεο να χτυπάει χάρη αστεϊσμού συνάδελφο του, με ανθοδέσμη, την οποία σύμφωνα με καταγγελίες πήρε από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου την είχε αφήσει πολίτης, διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο αστυνομικός όπως μπορεί να δει κάποιος, παίρνει την ανθοδέσμη στα χέρια του και αρχίζει να τη χτυπά στη στολή συναδέλφου του. Η ανθοδέσμη έχει μαδηθεί και εκείνος την πετά σε μια είσοδο ενός υπογείου.

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Βεβήλωση μνήμης νεκρού

“Η κίνηση του αστυνομικού που καταστρέφει με περιπαικτικό τρόπο την ανθοδέσμη προς τιμήν του Αλέξη Γρηγορόπουλου ειναι απαράδεκτη και προσβλητική. Ειναι βεβηλωση της μνήμης του νεκρού. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να πράξει τα αυτονόητα”, αναφέρει σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Δείτε ακόμη
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ξύλο, χημικά, 135 συλλήψεις – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια – Ρίψη κρότου λάμψης
Ξύλο, χημικά, προσαγωγές σε όλη τη χώρα – 12 χρόνια από μια δολοφονία που άλλαξε τη χώρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις