Κλειστοί σταθμοί μετρό σήμερα 6/12: Τρεις ακόμη με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστοί σταθμοί μετρό σήμερα 6/12: Τρεις ακόμη με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Κλειστοί σταθμοί μετρό σήμερα 6/12: Σημειώνεται ότι ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 11 στα Εξάρχεια όταν μικρή ομάδα ατόμων επιχείρησε να κάνει πορεία στη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη

06.12.2020 | 11:55

Κλειστοί σταθμοί μετρό σήμερα 6/12: Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11 π.μ. και οι σταθμοί του μετρό «Αττική» , «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής». Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια», «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό. Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

ίγο μετά τις 12, με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν και άλλοι σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού και συγκεκριμένα οι: Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Συγγρού_Φιξ, Ν. Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Μεταξουργείο στις γραμμές 2 και 3. Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί Κ.Πατήσια, Αγ. Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής 1. Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Σημειώνεται ότι ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 11 στα Εξάρχεια όταν μικρή ομάδα ατόμων επιχείρησε να κάνει πορεία στη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Περίπου είκοσι άτομα άνοιξαν πανό και αποπειράθηκαν να προχωρήσουν συγκροτημένα σε πορεία με αποτέλεσμα αστυνομικές δυνάμεις να δημιουργήσουν αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω των μέτρων του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Στην απόφαση προβλέπονται και κυρώσεις για 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα ενώ παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Παρά την απαγόρευση ωστόσο η ελληνική αστυνομία έχει προετοιμάσει σχέδιο για την πρόληψη και αποφυγή επεισοδίων. Σύμφωνα με αυτό τα Εξάρχεια και κυρίως η περιοχή που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τίθεται στο επίκεντρο. Ειδικότερα, οι αρχές έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να αφορά στις οδούς Κωλέττη, Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, και το δεύτερο να είναι ακόμα πιο ευρύ, και να περικλείει τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης. Σε αυτά τα τετράγωνα οι αρχές θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους για άσκοπες μετακινήσεις και θα ελέγχουν αν τα SMS που έχουν στείλει όσοι ελέγχονται αποτελούν σαφή αιτία για να βρεθούν στο σημείο.

Exit mobile version