Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επέτειος Γρηγορόπουλου 2020: Συγκέντρωση κόσμου στα Εξάρχεια
ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2020: Συγκέντρωση κόσμου στα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2020: Επιχείρησαν να κάνουν πορεία - Εμποδίστηκαν από την αστυνομία

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2020: Πορεία επιχείρησε να κάνει πριν από λίγη ώρα από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη στα Εξάρχεια, ομάδα ατόμων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ομάδα -περίπου είκοσι άτομα- άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Η ομάδα -περίπου είκοσι άτομα- άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Γραβιάς, προσήχθησαν δέκα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω των μέτρων του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Στην απόφαση προβλέπονται και κυρώσεις για 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα ενώ παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Παρά την απαγόρευση ωστόσο η ελληνική αστυνομία έχει προετοιμάσει σχέδιο για την πρόληψη και αποφυγή επεισοδίων. Σύμφωνα με αυτό τα Εξάρχεια και κυρίως η περιοχή που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τίθεται στο επίκεντρο. Ειδικότερα, οι αρχές έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να αφορά στις οδούς Κωλέττη, Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, και το δεύτερο να είναι ακόμα πιο ευρύ, και να περικλείει τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης. Σε αυτά τα τετράγωνα οι αρχές θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους για άσκοπες μετακινήσεις και θα ελέγχουν αν τα SMS που έχουν στείλει όσοι ελέγχονται αποτελούν σαφή αιτία για να βρεθούν στο σημείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις