Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επέτειος Γρηγορόπουλου 2020: Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ μετέβη στα Εξάρχεια
ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2020: Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ μετέβη στα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2020: Αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ μετέβη στα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2020: Το «παρών» – παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. – επιθυμούσε να δώσει και σήμερα ο Περισσός (μετά το Πολυτεχνείο), με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αψηφώντας την πανδημία. Για το λόγο αυτό, αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ μετέβη στα Εξάρχεια, αλλά «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας», σύμφωνα με πηγές του Περισσού.

Κατά τις ίδιες πηγές, η αντιπροσωπεία, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον τόπο της δολοφονίας του στα Εξάρχεια, όπως καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΝΕ.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ:

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα».

Συγκέντρωση κόσμου στα Εξάρχεια

Νωρίτερα, πορεία επιχείρησε να κάνει από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη στα Εξάρχεια, ομάδα ατόμων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ομάδα -περίπου είκοσι άτομα- άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Η ομάδα -περίπου είκοσι άτομα- άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Γραβιάς, προσήχθησαν δέκα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Κλείνουν και άλλοι σταθμοί

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11 π.μ. και οι σταθμοί του μετρό «Αττική» , «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής». Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια», «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό. Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας έκλεισαν, επίσης, και οι σταθμοί Συγγρού Φιξ, Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας και Κεραμεικός. Με την ίδια εντολή «ρολά» κατέβασαν και οι σταθμοί Κάτω Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής 1. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις