Σούπερ Λιγκ – 11η αγωνιστική: Ανετος κι ωραίος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 11η αγωνιστική: Ανετος κι ωραίος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Σούπερ Λιγκ - 11η αγωνιστική: Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη 2-1 με Μακέντα-Κουρμπέλη, στο ΟΑΚΑ επί της τύποις γηπεδούχου ΑΕΚ

06.12.2020 | 22:17

Σούπερ Λιγκ11η αγωνιστική: Πράσινο βάφτηκε το Αθηναϊκό ντέρμπι! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ «εκτός έδρας».  Το παιχνίδι ξεκίνησε με το «τριφύλλι» να μπαίνει δυνατά και να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο. Προσπάθησε να βρει το γκολ και έφτασε μια ανάσα μακριά από το να το πετύχει, όταν ο Μαουρίσιο αστόχησε προ κενής εστίας στο 3’. Στην συνέχεια η ΑΕΚ κράτησε μπάλα αλλά δεν μπορούσε να βρει τρόπους για να απειλήσει τους φιλοξενούμενους. Έτσι, αρκέστηκε σε μία φλύαρη κατοχή.

Ότι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι το κατάφερε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη της άμυνας των «κιτρινόμαυρων» και άνοιξαν το σκορ. Στο 39’ ο Μακέντα έκανε το 0-1. Μάλιστα, διπλασίασαν τα τέρματα τους στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στο 45+2’ ο Κουρμπέλης πέτυχε το 0-2.

Σούπερ Λιγκ – 11η αγωνιστική: Το β’ ημίχρονο

Στο β’ μέρος, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και να διατηρεί «σβηστά» το προβάδισμα απέναντι σε μία ΑΕΚ, που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά. Η μόνη φορά που απείλησε την εστία του Διούδη, ήταν στο 73’ με μία κεφαλιά του Ανσαριφάρντ. Οι «πράσινοι» έσβησαν τις «μηχανές» τους και φάνηκε να ελέγχουν το αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι όταν ο Ολιβέιρα έκανε το 1-2 στο 88’. Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει την ισοφάριση, όμως ήταν πλέον αργά και δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη.

Το φίλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Μακέντα 39’, Κουρμπέλης 45+2’, Ολιβέιρα 88’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιρφάν Πελίτο (Βοσνία), Βοηθοί: Σέναντ Ιμπρισιμπέγκοβιτς (Βοσνία), Αμέρ Μάτσιτς (Βοσνία), VAR: Κλάι Ρούπερτι (Ολλανδία)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώντας, Βασιλαντωνόπουλος (Παουλίνιο 46’), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (Χνιντ 82’), Ινσούα, Σακχόφ (Ολιβέιρα 66’), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (Γκαρσία 46’), Ανσαριφάρντ (Μαχαίρας 82’).

Παναθηναϊκός (Λ. Μπολόνι): Διούδης, Ζαγαρίτης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος (Πούγγουρας 87’), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης (Χουάνκαρ 87’), Βιγιαφάνες (Καρλίτος 71’), Μακέντα (Αγιούμπ 71’).

Δείτε ακόμη:

Η Ομοσπονδία τένις παίρνει θέση για την ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά
Νίκες για τα φαβορί, κορυφή με ματς περισσότερο η Τσέλσι
Γκέλα ολκής η Μπάρτσα, διπλό-ανάσα στη Σεβίλλη η Ρεάλ Μαδρίτης
Exit mobile version