Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 800 ευρώ πληρωμή: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ πληρωμή: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

Επίδομα 800 ευρώ πληρωμή: Στις 7 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων από τους εργοδότες ή και τους ίδιους τους εργαζόμενους για την αναστολή.

Επίδομα 800 ευρώ πληρωμή: “Στις 11 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η πληρωμή των επιδομάτων των 800 ευρώ ή αναλογικά το ποσό για όσους ήταν σε αναστολή σύμβασης λιγότερες ημέρες τον Νοέμβριο, καθώς στις 7 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων από τους εργοδότες ή και τους ίδιους τους εργαζόμενους”, είπε στον ΑΝΤ1 η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας. Όπως είπε η Άννα Στρατινάκη, στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι”, “πολλές επιχειρήσεις εστίασης που ήταν ανοικτές για τις υπηρεσίες delivery ή καταστήματα που διαθέτουν και e-shop που λειτουργούσε τον Νοέμβριο, έχουν επιλέξει να κάνουν ενιαία δήλωση έως τις 7 Δεκεμβρίου, για αυτό δεν έχει καταβληθεί ακόμη το επίδομα σε πολλούς εργαζόμενους τους”.

Η Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας είπε ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί “κανονικά” στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ένα μέρος του ποσού, περίπου το 1/8 του ποσού για εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης θα καταβληθεί τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι υπολογισμοί. Η κ. Στρατινάκη ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν ήδη και θα υπάρξουν και νέες διευκολύνσεις για πολλές κατηγορίες εργαζομένων, ώστε να τύχουν βοήθειας από τα διαθέσιμα μέσα του Κράτους, όπως η επιδότηση ανεργίας, ακόμη και με μείωση των κριτηρίων υπαγωγής όπως πχ. το ελάχιστο όριο ενσήμων.

Δείτε ακόμη
Το έντυπο Ε13 θα υποβάλλουν οι εργοδότες για κάθε μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι για τις διανομές προϊόντων
Έρχεται το Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα πληρωθεί σε όσους είναι σε αναστολή
Σταϊκούρας: Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή
Αναστολή συμβάσεων εργασίας τον Δεκέμβριο – Νέα ΚΥΑ, όσα πρέπει να γνωρίζετε
Κι άλλο “χτύπημα” στην οικογένεια Ψυχάρη – Στο σφυρί και η βίλα στο Παλαιό Ψυχικό
Οι πληρωμές μέχρι το τέλος του έτους
Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις