Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκέι πάρτι Βρυξέλλες: Νέες “ροζ” αποκαλύψεις για το σκάνδαλο –
ΚΟΣΜΟΣ

Γκέι πάρτι Βρυξέλλες: Νέες “ροζ” αποκαλύψεις για το σκάνδαλο –

Γκέι πάρτι Βρυξέλλες: Ο 29χρονος διοργανωτής του πάρτι υποστήριξε πως κάποιοι καλεσμένοι δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για αστυνομικούς

Γκέι πάρτι Βρυξέλλες: Όταν η Αστυνομία Βρυξελλών επενέβη για να σταματήσει ένα σεξουαλικό πάρτι με 25 συμμετέχοντες, στο κέντρο της πόλης των Βρυξελλών το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έπεσε πάνω σε πολλές εκπλήξεις και μια από αυτές ήταν η λίστα των “καλεσμένων”. Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως η εισαγγελία επιβεβαίωσε στην βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad. Ανάμεσα στους 25 παρευρισκόμενους, υπήρχαν διπλωμάτες αλλά η έκπληξη ήρθε από το όνομα ενός άνδρα που προσπάθησε να διαφύγει από την υδρορροή και δεν ήταν άλλος από τον Γιόζεφ Ζάγιερ ευρωβουλευτή της Ουγγαρίας, συντηρητικό, ακροδεξιό αλλά και παντρεμένο με την Τούντε Χάντο , μέλος του συνταγματικού δικαστηρίου στην Ουγγαρία και πρώτη πρόεδρο του Εθνικού Δικαστικού Γραφείου του Βίκτορ Ορμπάν.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Ζάγιερ έχει πρωτοστατήσει στη σύνταξη του ομοφοβικού νόμου που πέρασε στην Ουγγαρία, έναν από τους πιο σκληρούς της Ευρώπης που συναγωνίζεται τους αντίστοιχους ρωσικούς.

Το δωμάτιο των οργίων

Αφού στο “κοινό” που συμμετείχε επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς παραβίαζαν τα μέτρα του lockdown ανέφερε πηγή της εισαγγελίας, έγινε η ντροπιαστική δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. Ο ευρωβουλευτής όπως και οι διπλωμάτες ανακρίθηκαν και φυσικά δέχτηκαν και πολλές …ενοχλητικές ερωτήσεις αφού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν και ναρκωτικά. Το δωμάτιο, όπως δείχνει η φωτογραφία έμοιαζε με φοιτητικό, με κάμερες και στρώματα στο πάτωμα, τέλειο προκάλυμμα για τους επώνυμους καλεσμένους.

Ποιος ήταν ο διοργανωτής του οργίου

Ο Ντέιβιντ Μαντζελέι, ένας 29χρονος διδακτορικός φοιτητής είχε την ιδέα να οργανώσει ένα γκέι πάρτι με κανόνες ασφαλείας, δηλαδή με καλεσμένους που να έχουν περάσει τον κορονοίό. Τελικά όπως είπε ο ίδιος, εμφανίστηκαν 25 άτομα γιατί κάποιοι έφεραν φίλους τους μαζί, αφού το πάρτι ήταν διασκεδαστικό, ενώ αρνήθηκε ότι γνώριζε τον Ούγγρο Ευρωβουλευτή.

Μάλιστα ο νεαρός διαμαρτυρήθηκε γιατί οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και ζητούσαν ταυτότητες που οι καλεσμένοι δεν είχαν “επάνω τους” αφού ήταν όλοι γυμνοί. Μάλιστα υποστηρίζει πως δεν θεωρεί πως έκανε κάτι μεμπτό ενώ καταγγέλλει πως η εισβολή έγινε χωρίς την επίδειξη εντάλματος. “Δεν ήταν κρυφό ότι ήταν σεξουαλικό όργιο” λέει ο διοργανωτής που δεν αρνήθηκε καμία κατηγορία πλην αυτής της ύπαρξης ναρκωτικών.

Πέρασαν τους αστυνομικούς για… strippers και ξεγυμνώθηκαν

Ωστόσο, υπάρχει κι άλλο… ζουμί. Mετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο διοργανωτής της έξαλλης συγκέντρωσης υποστήριξε ότι ορισμένοι καλεσμένοι θεώρησαν πως οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα ήταν μέρος του «κόλπου» και ότι θα έκαναν στριπτίζ για να αυξηθεί το επίπεδο διασκέδασης. Ο Μανζέλι είπε, συγκεκριμένα, ότι ορισμένοι από τους 30 άντρες καλεσμένους «προσπάθησαν να κατεβάσουν το παντελόνι των αστυνομικών, επειδή πίστευαν ότι η επιδρομή τους ήταν μέρος του σκεπτικού του πάρτι». Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του ιδίου, ο αρχικός προγραμματισμός συμπεριελάμβανε μόλις 10 άτομα, τα οποία μάλιστα θα έπρεπε ήδη να έχουν νοσήσει από κορονοϊό έτσι ώστε να ελαττωθεί η πιθανότητα μόλυνσης.

Η δήλωση του Γιόζεφ Ζάγιερ

Όταν όλοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και δημοσιοποιήθηκε το όνομα του ευρωβουλευτή έγινε σάλος. Ο Ζάγιεφ ζήτησε δημοσίως συγγνώμη και παραδέχτηκε το λάθος του -και το πάθος του- ζητώντας να κριθεί μόνο σε ατομικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο. “Οι ειδήσεις στον βελγικό τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και – καθώς δεν είχα ταυτότητα – δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση και οδήγησε στο σπίτι. Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει μια άμεση δοκιμή, αλλά δεν το έκαναν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι “έκσταση”, αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί”, γράφει στη δήλωσή του.

“Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνη από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται. Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου.

Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου, στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ)” γράφει στη δήλωσή του. Η συνέχεια γνωστή. Παραιτήθηκε και όλοι τώρα είναι στην αναμονή για την αίτηση διαζυγίου που θα καταθέσει η σύζυγός του που μάλλον δύσκολα θα τον συγχωρήσει. Αν και… πολλά έχουμε δει…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις