alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα ναρκωτικών Αλβανία: Οι αμερικανικές διωκτικές Αρχές συνδράμουν τις ελληνικές.
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα ναρκωτικών Αλβανία: Οι αμερικανικές διωκτικές Αρχές συνδράμουν τις ελληνικές.

Κύκλωμα ναρκωτικών Αλβανία: Ξηλώθηκε μεγάλο κύκλωμα εισαγωγής κάνναβης και κοκαΐνης από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Κύκλωμα ναρκωτικών Αλβανία: Αστυνομικοί από τρία Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, άνδρες του Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής και αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, της D.E.A., που εδρεύουν στην αμερικανική Πρεσβεία, συνεργάστηκαν για το ξήλωμα μεγάλου κυκλώματος, που εισήγαγε από την Αλβανία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αλλά και καλλιεργούσε σε οργανωμένο εργαστήριο δενδρύλλια κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο. Σε οργανωμένη, πολυπρόσωπη επιχείρηση, στην οποία πήραν μέρος Ομάδες της Ε.Κ.Α.Μ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας και άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, όλοι αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος που είχε εισαγάγει κι άλλες φορές μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πρόκειται για έναν Γερμανό και επτά Αλβανούς υπηκόους, σε βάρος των οποίων –κατά περίπτωση- σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών και Όπλων. Η υπόθεση, σύμφωνα με την Αστυνομία, εξελίχθηκε στο πλαίσιο έρευνας για εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ακατέργαστη κάνναβη από Αλβανία και τη διακινούσε στην ελληνική επικράτεια, προσδοκώντας σε συνολικά κέρδη 6 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον διακινούσε κοκαΐνη και καλλιεργούσε, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, δενδρύλλια κάνναβης για διακίνηση στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.

Κύκλωμα ναρκωτικών Αλβανία: Πώς διεξήχθη η έρευνα

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, διασταυρώθηκαν στοιχεία εμπλεκομένων και δημιουργήθηκε το «προφίλ» τους, ενώ αποσαφηνίσθηκαν οι ρόλοι τους και αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης και οχήματα με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες για την μεταφορά των ναρκωτικών. Επιπλέον προσδιορίστηκε τοπογραφικά και τελικά εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο επαγγελματικής μορφής, για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, σε οίκημα σε ερημική αγροτική περιοχή του Αυλώνα Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Βούλα, Βύρωνα, Νέα Σμύρνη, Άνω Γλυφάδα και Αυλώνα Αττικής, όπου συνελήφθησαν οι οκτώ αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.  Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1.800 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, περίπου 1.356 γραμμάρια κοκαΐνης, 44,3 κιλά φύλλων κάνναβης κ.λπ.

 

Άλλοι επτά εμπλεκόμενοι

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται ως μέλη της οργάνωσης ακόμη επτά άτομα, πέντε αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, εκ των όποιων οι δυο είναι προσωρινά κρατούμενοι Καταστήματα Κράτησης της χώρας μας. Σε έρευνες σε οικίες και οχήματα των εμπλεκομένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 1.800 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 1 κιλό και 355,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 43 κιλά και 300 γραμμάρια φύλλων κάνναβης, 45 βλαστοί κάνναβης, 510 γραμμάρια σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης κατάλληλης για την νόθευση κοκαΐνης, 6 αυτοκίνητα, 11.505 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα και 41 φυσίγγια, 2 σιδερογροθιές, 2 ζυγαριές ακριβείας, 16 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, μια υδραυλική πρέσα, πλήρης εξοπλισμός και παρακολουθήματα εξαερισμού, ηλεκτροδότησης και φωτισμού εργαστηρίων – φυτωρίων για την καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής (λαμπτήρες, αφυγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού, όργανα αυτόματου ποτίσματος, λιπάσματα κ.α.)

Επαγγελματική υποδομή

Από τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης, αναφέρει η Αστυνομία και κυρίως από τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), τις κατασχεθείσες ποσότητες, τη σύσταση φυτωρίων κάνναβης υδροπονικής μεθόδου, την εισαγωγή ποσοτήτων από την Αλβανία, την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών κ.λπ., προκύπτει, η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής της εγκληματικής οργάνωσης. Σκοπός η διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών για την αποκόμιση σημαντικών παρανόμων προσόδων, τα οποία προσδιορίζονται πάνω από 6.000.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη

«Χωρίς βελτίωση δεν μιλάμε για άρση μέτρων» – Στα υπόψη πιο αυστηρό lockdown
Ο Σαρηγιάννης στον Αυτιά – Πώς θα διαμορφωθούν τα κρούσματα ανά εβδομάδα του Δεκεμβρίου
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Και επισήμως απαγόρευση διαδηλώσεων – 4.000 αστυνομικούς στους δρόμους