Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Κόκκινες” περιοχές κορονοϊός: Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

“Κόκκινες” περιοχές κορονοϊός: Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα

"Κόκκινες" περιοχές κορονοϊός: Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 16.617.

“Κόκκινες” περιοχές κορονοϊός: Τον χάρτη της διασποράς του κορονοϊού παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατ’ οίκον απομόνωση, είναι 16.617.

Αναλυτικότερα, από αυτά:

– 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

– 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής,

– 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,

– 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και

– 632, δηλαδή 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Περαιτέρω, επισήμανε πως η Αττική συγκεντρώνει το 17,9% των ενεργών κρουσμάτων. Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανέφερε πως ανάμεσα στις περιοχές που δημιουργούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες 7 ημέρες, είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ενεργοποιεί από την εργαλειοθήκη της δύο επιπλέον μέτρα, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί, με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας. “Πρώτον, όσοι ανιχνεύονται θετικοί στους ελέγχους που γίνονται στα χερσαία σύνορα της χώρας, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεύτερον, δεν επιτρέπονται πλέον επισκέψεις όσοι δεν εγκαταβιώνουν μόνιμα στις μονές του Αγίου Όρους” εξήγησε. Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση περιοχών που τα μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα, η λήψη αυστηρότερων μέτρων αποτελεί μονόδρομο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις