Αθήνα

°C

Πέμπτη

29

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα αγοράς Βατόπουλος: Η πρόταση του καθηγητή
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα αγοράς Βατόπουλος: Η πρόταση του καθηγητή

Άνοιγμα αγοράς Βατόπουλος: Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και για το άνοιγμα της αγοράς, μίλησε ο καθηγητής Βατόπουλος

Άνοιγμα αγοράς Βατόπουλος: Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι στιγμής στη χώρας μας, αλλά και για το άνοιγμα της αγοράς, μίλησε σήμερα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Είναι πολλά τα κρούσματα για να μπορέσει κανείς να μιλήσει με ασφάλεια για το άνοιγμα του οτιδήποτε, αλλά αυτό είναι μία απόφαση που θα συζητηθεί στην επιτροπή» είπε ο καθηγητής στον ΘΕΜΑ 104,6. Ερωτηθείς αν η εκτόνωση της πανδημίας θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα, ο κ. Βατόπουλος απάντησε λέγοντας: «Η εκτόνωση θα αργήσει, βέβαια τα αποτελέσματα τα βλέπουμε εβδομάδα με την εβδομάδα. Τα νοσήματα αυτά πάνε με κύματα. Όταν είναι ένα νέο νόσημα σιγά – σιγά τα κύματα μικραίνουν και μπαίνουν σε μία «κανονικότητα» όπως η γρίπη».

«Έχουμε δύο Ελλάδες όπως έχω πει, πολλές φορές: την πρωινή Ελλάδα που όλοι είμαστε με τις μάσκες και τη βραδινή Ελλάδα που χαλαρώνουμε» είπε ο κ. Βατόπουλος, αναφερόμενος στην τήρηση των μέτρων και συνέχισε: «Η επιτροπή θα πει ότι έχουμε πολλά κρούσματα και είναι επικίνδυνο υγειονομικά να ανοίξει το οτιδήποτε. Με βάση την εμπειρία των αποφάσεων, η επιτροπή θα πει ότι υπάρχει κίνδυνος. Από εκεί και πέρα, η πολιτεία, συνυπολογίζοντας ότι ο κίνδυνος από την καταστροφή της οικονομίας μπορεί να είναι μεγαλύτερος, μπορεί να προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που γίνεται στη Γαλλία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις