Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας υπουργική Σύνοδος ΟΑΣΕ: «Οι απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, απαιτούν έμπρακτο σεβασμό»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας υπουργική Σύνοδος ΟΑΣΕ: «Οι απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, απαιτούν έμπρακτο σεβασμό»

Δένδιας υπουργική Σύνοδος ΟΑΣΕ: Αναφερόμενος ειδικότερα στις "παγωμένες διενέξεις", ο κ.Δένδιας τόνισε την ανάγκη για προσήλωση στις προσπάθειες πολιτικής επίλυσης στη βάση του διεθνούς δικαίου

Δένδιας υπουργική Σύνοδος ΟΑΣΕ: Οι αυξανόμενες και ολοένα πιο σύνθετες προκλήσεις ασφαλείας και απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστούν επιτακτικό το σεβασμό, εμπράκτως και όχι μόνον στα λόγια, των αρχών του Οργανισμού του ΟΑΣΕ από όλες τις χώρες-μέλη του, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της 27ης Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης. Αναφερόμενος ειδικότερα στις “παγωμένες διενέξεις”, ο κ.Δένδιας τόνισε την ανάγκη για προσήλωση στις προσπάθειες πολιτικής επίλυσης στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Υπογράμμισε τον ρόλο του ΟΑΣΕ, που συνιστά πολύτιμη πλατφόρμα διαλόγου και ενίσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη, μέσω της συμπεριληπτικής προσέγγισης και της ενιαίας αντιμετώπισης των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών πτυχών. Περαιτέρω, υποστήριξε τη σημασία προώθησης της συνεργασίας με εταίρους της Μεσογείου, υπενθυμίζοντας και την πρόσφατη Μεσογειακή Διάσκεψη του ΟΑΣΕ, όπως επίσης και με εταίρους της Ασίας. Τέλος, συνεχάρη την απερχόμενη αλβανική Προεδρία του ΟΑΣΕ για τη θητεία της εν μέσω δύσκολων συνθηκών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ευχόμενος επιτυχία και στη Σουηδία που θα την διαδεχθεί.

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στην Κύπρο πραγματοποιείται προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις με την κυπριακή πλευρά, οι οποίες θα εστιάσουν στις εξελίξεις στην περιοχή και τον συντονισμό Κύπρου – Ελλάδας ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στο Κυπριακό.

Αμέσως μετά τις επαφές των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μετέβη στο ΥΠΕΞ της Κύπρου, όπου τον υποδέχθηκε ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Χριστοδουλίδης.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1334785740224557057

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις