Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χαρτί κουζίνας επιφάνειες: Οι 4 λάθος χρήσεις
PLUS

Χαρτί κουζίνας επιφάνειες: Οι 4 λάθος χρήσεις

Χαρτί κουζίνας επιφάνειες: Τι δεν πρέπει, λοιπόν, να καθαρίζουμε με το χαρτί κουζίνας;

Χαρτί κουζίνας επιφάνειες: Ένα από τα πιο απαραίτητα μέσα σε ένα σπίτι είναι το χαρτί κουζίνας, το οποίο το χρησιμοποιούμε όλοι σχεδόν για τα… πάντα. Ωστόσο αυτό δεν είναι και το σωστό, καθώς επιβαρύνουμε τόσο το περιβάλλον, ενώ υπάρχουν και επιφάνειες οι οποίες για τον καθαρισμό τους απαιτούν άλλα προϊόντα. Τι δεν πρέπει, λοιπόν, να καθαρίζουμε με το χαρτί κουζίνας;

Μην καθαρίζετε σκληρές επιφάνειες

Το χαρτί κουζίνας σκίζεται εύκολα οπότε για να καθαρίσετε τραχιές επιφάνειες προτιμήστε ένα σφουγγάρι. Το ίδιο ισχύει και για τα χαλιά. Μη δοκιμάσετε να καθαρίσετε λεκέ σε χαλί με χαρτί κουζίνας, θα διαλυθεί και τα πράγματα θα γίνουν μάλλον χειρότερα, σύμφωνα με το olivemagazine.gr.

Μην καθαρίζετε οθόνες (τηλεόρασης ή υπολογιστή)

Μπορεί να μην το πιστεύετε, όμως το χαρτί κουζίνας δεν προορίζεται για καθάρισμα επιφανειών όπως αυτή μιας οθόνης, πόσο μάλλον ενός υπολογιστή που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτεί καθάρισμα με ειδικό πανάκι ή πανάκι με μικροΐνες.

Μην καθαρίζετε τζάμια, καθρέφτες κ.λ.π

Για τη συγκεκριμένη δουλειά τα πανάκια με μικροΐνες είναι ιδανικά. Αν κάνετε το λάθος και ψεκάσετε πρώτα με καθαριστικό για επιφάνειες και περάσετε με χαρτί, θα κάνετε διπλή δουλειά αφού το χαρτί αφήνει υπολείμματα.

Γυαλιά (μυωπίας ή ηλίου)

Υπάρχουν ειδικά πανάκια και γι’ αυτή τη δουλειά επειδή ο φακός καλύπτεται με ειδικό φιλμ. Φροντίστε τους φακούς σας σωστά και μην τους καθαρίζετε με ό,τι πανί βρίσκετε μπροστά σας γιατί σύντομα θα ξαναεπισκεφτείτε το κατάστημα οπτικών. Το αντίστοιχο πανάκι είναι ιδανικό και για τις οθόνες των κινητών (για τη περίπτωση που σκεφτήκατε και αυτές να τις καθαρίσετε με χαρτί κουζίνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις