Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο κορονοϊού Βρετανία: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί – Τι λέει ο Μπουρλά
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού Βρετανία: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί – Τι λέει ο Μπουρλά

Εμβόλιο κορονοϊού Βρετανία: Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου έφτασαν χθες το βράδυ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εμβόλιο κορονοϊού Βρετανία: Την ερχόμενη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στο NHS, Κρις Χοπσον. Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου έφτασαν χθες το βράδυ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενισχύοντας τις ελπίδες για τερματισμό της πανδημίας. Οκτακόσιες χιλιάδες δόσεις βρίσκονται σε μια ασφαλή αποθήκη της Αγγλίας προκειμένου να υποβληθούν σε περαιτέρω ελέγχους πριν διανεμηθούν σε 50 καθορισμένα νοσοκομεία και στα τέσσερα έθνη της χώρας. Όμως τίθεται ζήτημα αν τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξασφαλίσει τον αρχικά προβλεπόμενο αριθμό δόσεων μέχρι το τέλος του έτους αναφέρει η εφημερίδα Telegraph.

Ο Κρις Χοπσον, διευθύνων σύμβουλος στο NHS, είπε ότι οι αρχικές 800.000 δόσεις «θα μπορούσαν να είναι η μόνη παρτίδα που λαμβάνουμε για κάποιο χρονικό διάστημα» και δήλωσε ότι πρόκειται για «μαραθώνιο και όχι σπριντ», ενώ κατέληξε: «Ανυπομονούμε για τον αγώνα που θα ξεκινήσει την Τρίτη». Η Βρετανία είναι η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε για χρήση το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού, με τη χορήγησή του να αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα.

Μπουρλά: Δεν είμαστε σίγουροι αν κάποιος που έχει εμβολιαστεί θα μπορεί να μεταδώσει την Covid

Στο μεταξύ τις αμφιβολίες του εκφράζει ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά για το εν κάποιος μπορεί να μεταδώσει τον νέο κορονοϊό αφότου κάνει το εμβόλιο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «The Hill», οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού διατυπώθηκαν στην εκπομπή «Dateline» του αμερικανικού δικτύου «NBC News», με οικοδεσπότη τον Λέστερ Χολτ. «Η φαρμακευτική εταιρεία «δεν είναι σίγουρη» εάν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του νέου κορονοϊού», υποστήριξε ο Μπουρλά επισημαίνοντας ότι: «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί».

Στη λίστα με τις ερωτήσεις του Χολτ προς τον Μπουρλά έκανε αίσθηση η ακόλουθη, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «The Hill»: «Παρόλο που θα έχω εμβολιαστεί, μπορώ να μεταφέρω τον ιό σε άλλους ανθρώπους;» «Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί. Δεν είμαστε σίγουροι γι’ αυτό με βάση αυτά που ξέρουμε», απάντησε ο CEO της Pfizer.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις