Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ερντογάν – Αγιά Σοφιά: Πήγε για προσευχή ο “σουλτάνος”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν – Αγιά Σοφιά: Πήγε για προσευχή ο “σουλτάνος”

Ερντογάν - Αγιά Σοφιά: Ο Ταγίπ Ερντογάν πήγε να προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά που έχει πλέον μετατραπεί σε τζαμί .

Ερντογάν – Αγιά Σοφιά: Λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί και να δυναμιτίζει το κλίμα. Μετά την νέα Navtex που αποφάσισε η Άγκυρα για τις 20 Δεκεμβρίου στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε το πρωί στην Αγιά Σοφιά για να προσευχηθεί. Την είδηση μεταδίδει η Yeni Safak, η οποία δημοσιεύει και τη σχετική φωτογραφία του Τούρκου προέδρου από το εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς που έχει πλέον μετατραπεί σε τζαμί. Μάλιστα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα λέει ότι ο Ερντογάν μετέβη “στο τζαμί της Αγίας Σοφίας”, όπως την αποκαλεί.

Η Yeni Safak δημοσίευσε και βίντεο από την προσέλευση του Τούρκου προέδρου, τον οποίο υποδέχεται έξω από την Αγιά Σοφιά ο ιμάμης. Ο Ερντογάν φτάνει με θωρακισμένο όχημα και πομπή ασφαλείας πολλών αυτοκινήτων. Μεγάλος αριθμός ανδρών ασφαλείας βγαίνουν και δημιουργούν κλοιό γύρω από τον πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. “Τείναμε το χέρι στην Τουρκία τον Οκτώβριο και η αξιολόγησή μας είναι αρνητική με την διαπίστωση της συνέχισης των μονομερών ενεργειών και της εχθρικής ρητορικής. Θα έχουμε μία συζήτηση κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε” για να επιβάλουμε κυρώσεις για την κατάσταση, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. “Θεωρώ ότι το παιγνίδι της γάτας και του ποντικού πρέπει να σταματήσει”, προειδοποίησε.

Φωτο αρχείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις