Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Αττική τώρα: Έντονη βροχόπτωση, υδροστρόβιλος στο Πέραμα!
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Αττική τώρα: Έντονη βροχόπτωση, υδροστρόβιλος στο Πέραμα!

Κακοκαιρία Αττική τώρα: Βροχές στην Αθήνα, έντονα προβλήματα στα νότια: Aυξημένη κίνηση στην Παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου, λόγω συσσώρευσης υδάτων - Υδροστρόβιλος στο Πέραμα

Κακοκαιρία Αττική τώρα: Άστατος ο καιρός σήμερα σε ολόκληρη την χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν  την Αθήνα, την Κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr. Ο καιρός σήμερα στην Αθήνα είναι άστατος, με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Λογω συσσώρευσης υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς από το ύψος της συμβολής της με την οδό Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα, ωστόσο η κυκλοφορία πλέον, έχει αποκατασταθεί. Την ίδια ώρα, αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στην Παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Η Πυροσβεστική υπηρεσία  έχει δεχθεί κλήσεις για απάντληση υδάτων σε Άλιμο και Ηλιούπολη, ενώ την ίδια ώρα στο Πέραμα εκδηλώθηκε υδροστρόβιλος.

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Πέμπτη, βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, το οποίο κάνει λόγο για ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:

Την κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως τα νότια τμήματά τους) και το βράδυ την ανατολική Μακεδονία.

Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και
της Αττικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Ειδικότερα, σημαντικά ύψη βροχής έχει προκαλέσει το νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της Ελλάδας. Ενδεικτικά, από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής, ο μετεωρολογικός σταθμός του meteo.gr στον Έμπωνα Ρόδου κατέγραψε 77 χιλιοστά βροχής, στις Σπέτσες 71, στις Κροκεές Λακωνίας 56 και στο Κρανίδι 48 χιλιοστά.

Χαλαζόπτωση στο Αιγάλεω

Σήμερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ στα νησιωτικά τμήματα υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα όμως γρήγορα στα δυτικά – και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας – θα εξασθενήσουν. Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Παράλληλα, οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν έως νωρίς το μεσημέρι σήμερα σταδιακά θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Για την Παρασκευή 04/12, σύμφωνα με το meteo.gr προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, όπου στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ στα νησιωτικά τμήματα υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα όμως γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 04/12, θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις