alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωργιανοί διαρρήκτες: Εξαρθρώθηκε συμμορία με «οικονομικό διευθυντή» 46χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανοί διαρρήκτες: Εξαρθρώθηκε συμμορία με «οικονομικό διευθυντή» 46χρονη

Γεωργιανοί διαρρήκτες: Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι «αυτοψίες» που προηγούνταν των τελικών εισβολών

Γεωργιανοί διαρρήκτες: Συμμορία Γεωργιανών δεινών διαρρηκτών, με… «οικονομικό διευθυντή» 46χρονη συμπατριώτισσά τους, τη μοναδική που μαζί με τον αρχηγό γνώριζε τα «οικονομικά» στοιχεία της οργάνωσης, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά τις συλλήψεις σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πέντε ανδρών και της 46χρονης γυναίκας, έχουν, μέχρι στιγμής,  εξιχνιαστεί 24 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, από οικίες σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Βύρωνα, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Δάφνη, Γαλάτσι, Αλιμο, Παλιό Φάληρο, Καλλιθέα, Ζωγράφου Αμπελόκηποι, Ίλιον και Κηφισιά!

Ήταν τέτοιος ο βαθμός οργάνωσης της οργάνωσης, από τη μία πλευρά με τα μέλη της να έχουν στενούς συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους- οι τέσσερις από αυτούς- ώστε και όταν ο αρχηγός βρέθηκε στη φυλακή, οι υπόλοιποι συνέχιζαν τη δράση τους υπό τις οδηγίες του πίσω από τα κάγκελα! Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι «αυτοψίες» που προηγούνταν των τελικών εισβολών καθώς αυτοί που είχαν αναλάβει την στοχοποίηση- παρακολούθηση των οικιών, έστελναν στους υπόλοιπους συντεταγμένες μέσω G.P.S(!), για να καταλάβουν που βρίσκεται!

Η Αστυνομία αναφέρει:

«Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση διέθετε δομή και ιεραρχία, με βασικό χαρακτηριστικό τους φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς μεταξύ των μελών της, καθώς 4 από τους κατηγορούμενους ανήκουν στην ίδια οικογένεια».

Και αναλύει το ρόλο ενός εκάστου ως εξής:

«Ο 33χρονος ήταν ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός, ενώ ακόμα και το διάστημα που βρισκόταν κρατούμενος στη φυλακή, η δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης συνεχιζόταν υπό την καθοδήγησή του και λάμβανε μέρος των εσόδων από τις εγκληματικές πράξεις. Ο 22χρονος ήταν δεύτερος στην ιεραρχία, όπως προκύπτει, τόσο από τη συμμετοχή του στις αξιόποινες πράξεις, όσο και από το ρόλο του κατά το χρονικό διάστημα που ο 33χρονος αρχηγός βρισκόταν στη φυλακή.

Ιδιαίτερο ρόλο είχε η 46χρονη γυναίκα, η οποία συγκέντρωνε τα έσοδα από τις εγκληματικές πράξεις και ήταν φύλακας και διαχειρίστρια του κοινού ταμείου, που μόνο αυτή γνώριζε που είναι κρυμμένο. Οι 24χρονος, 40χρονος και 28χρονος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης που δρούσε καθημερινά σε διάφορες περιοχές της Αττικής».

Για τον τρόπο δράσης και προσέγγισης των σπιτιών, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Αρχικά επέλεγαν περιοχές και αφού εντόπιζαν τους στόχους τους, προχωρούσαν στην κατόπτευση των οικιών και των κινήσεων των περιοίκων-ενοίκων. Όταν επέλεγαν την οικία στην οποία θα δρούσαν, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, αποστέλλοντάς τους συντεταγμένες ( GPS ) με την ακριβή τοποθεσία.

Στάθμευαν τα «επιχειρησιακά» οχήματα σε κοντινό σημείο και χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους, έλεγχαν εξωτερικά τα διαμερίσματα για να διαπιστώσουν αν απουσιάζουν οι ένοικοί τους. Στη συνέχεια προχωρούσαν στη διάρρηξη των κλειδαριών των οικιών, ενώ ήταν τέτοια η τεχνική τους αρτιότητα και τεχνογνωσία, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν άφηναν κανένα εμφανές ίχνος παραβίασης.

Για να έχουν μάλιστα πλήρη κάλυψη, κατά τη διάπραξη της κλοπής, βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με «τσιλιαδόρους», ενώ όσα αντικείμενα αφαιρούσαν τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως σε διάφορους κλεπταποδόχους, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Το “ταμείο”

Η οργάνωση διέθετε δικό της «ταμείο» για την κάλυψη των αναγκών της. Ο 33χρονος, ο 22χρονος και ο 24χρονος, που τους συνδέουν συγγενικοί δεσμοί, συνεισέφεραν στο ταμείο χρήματα από τις διαρρήξεις, τα οποία διέθεταν για να καλύπτουν τις ανάγκες τους αλλά και άλλα έξοδα της οργάνωσης, όπως τις ανάγκες των μελών που ήταν κρατούμενοι στη φυλακή.

Σημειώνεται ακόμα ότι οι άνδρες κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Από τις έρευνες στις οικίες και στα αυτοκίνητα των μελών της συμμορίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         Τριάντα πέντε χρυσές λίρες,

·         κοσμήματα και ρολόγια,

·         επώνυμα δερμάτινα είδη,

·         πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών,

·         πλήθος μουσικών οργάνων,

·         πλήθος αλκοολούχων ποτών,

·         πλήθος αποδείξεων μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό συνολικού ποσού 90.000 ευρώ,

·         πλήθος συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια,

·         πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

·         4  επιχειρησιακά αυτοκίνητα και

·         φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους -98- γραμμαρίων