Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μαυραγάνης εμβόλιο: «Δεν θα το κάνω, δεν το εμπιστεύομαι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυραγάνης εμβόλιο: «Δεν θα το κάνω, δεν το εμπιστεύομαι»

Μαυραγάνης εμβόλιο: Ο πρώην υφυπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και πλέον αρχηγός του νέου κόμματος «ΕΝΩΝΩ» επέμεινε στα όσα είπε κατά του εμβολίου του κορονοϊού

Μαυραγάνης εμβόλιο: Αμετακίνητος στις απόψεις του για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εμφανίστηκε ο Νίκος Μαυραγάνης, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε σε συζήτηση που είχε με τον καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλο στο Mega. Ο πρώην υφυπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός του νέου κόμματος «ΕΝΩΝΩ», ξεκαθάρισε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο ότι δεν θα εμβολιαστεί, διότι δεν εμπιστεύεται το εμβόλιο.

«Οι άνθρωποι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι να αποφασίσουν. Δεν λέω ούτε να κάνουν, ούτε να μην κάνουν. Δεν είμαι κατά των εμβολίων, λέω όμως ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα συνταγματικά δικαιώματα 105α του Συντάγματος και οι άνθρωποι να αφεθούν στην ησυχία τους και να αποφασίσουν μόνοι τους για την υγεία τους. Κανείς δεν θα το παίξει επί της γης μικρός Θεός», σχολίασε αρχικά και ανέλυσε όσα υποστηρίζει για DNA και RNA:

«Είπα ότι επειδή ακριβώς το εμβόλιο επεμβαίνει στο ανθρώπινο γονιδίωμα, που αποτελείται και από τα δύο και επειδή ακριβώς στο άρθρο 1 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για το ανθρώπινο γονιδίωμα, προφυλάσσεται η σύσταση αυτού, για τις επόμενες γενιές, για να μην μεταλλαχθεί ουσιαστικά το γονιδίωμα, για αυτόν τον λόγο είπα ότι πρέπει να γίνουν δύο νομοθετικές παρεμβάσεις. Φυσικά είμαι πλέον αρμόδιος να το κάνω αυτό γιατί ασχολούμαι 25 χρόνια με το διοικητικό δίκαιο».

«Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της. Την διοικητικώς οφειλόμενη ενέργεια πρέπει να κάνει. Ο ΠΟΥ δεν έχει καμία ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Εγώ αυτό που λέω είναι να κάνει το εμβόλιο όποιος επιθυμεί. Εγώ δεν θα το κάνω το εμβόλιο γιατί δεν το εμπιστεύομαι».

«Το εμβόλιο θα αλλοιώσει το ανθρώπινο DNA» -«Αυτά που λέτε είναι αρλούμπες» του απάντησε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Χαμός έγινε στην εκπομπή του Mega ”Βαβέλ”, όταν ο πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι το εμβόλιο θα επηρεάσει το DNA του ανθρώπινου οργανισμού. «Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, μπορεί αύριο να ψηφίσει με δύο διατάξεις ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο ή γενετική τροποποίηση του γενετικού κώδικα του ανθρώπου» ισχυρίστηκε ο Νίκος Μαυραγάνης.

Στο σημείο εκείνο επενέβη ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει ότι όσα ισχυρίζεται ο κ. Μαυραγάνης δεν έχουν καμία επιστημονική βάση λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση το dna με το RNA που είναι το εμβόλιο. «Αυτά που λέτε δεν έχουν επιστημονική βάση και είναι επιεικώς αρλούμπες. Δεν μπορείτε να λέτε αρλούμπες στην τηλεόραση. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι άνθρωποι σαν και εσάς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους».

«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση. Αυτό που είπατε σαν πρόταση λέει ότι μπορεί το εμβόλιο που θα γίνει να τροποποιήσει το γενετικό υλικό του ανθρώπου. Το εμβόλιο που θα γίνει είναι εμβόλιο RNA. Το γενετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει ένζυμα που μετατρέπουν το DNA σε RNA, ποτέ το αντίστροφο. Δεν γίνεται αυτό που λέτε», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις