Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της ΠτΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της ΠτΔ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Σακελλαροπούλου: Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

03.12.2020 | 13:34

Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Σακελλαροπούλου: «Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσουμε, να αφυπνίσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία μας απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία», τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος «οφείλουμε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την ευημερία τους. Πρώτα απ’ όλα, φροντίζοντας να απαλλάξουμε την καθημερινότητά τους από τα εμπόδια που την δυσχεραίνουν – ξεκινώντας από το απλούστερο, την πρόσβαση σε μεταφορικά μέσα, κτίρια, υπηρεσίες και αγαθά και φτάνοντας ως την δυνατότητα για ισότιμη για ισότιμη υγειονομική περίθαλψη και αποκατάσταση, ισότιμη εκπαίδευση, καλλιέργεια δεξιοτήτων και ευκαιρίες απασχόλησης».

Παράλληλα, μας καλεί να στοχαστούμε τι σημαίνει για τους ανθρώπους με αναπηρία να τους καταδικάζει ένα σωματικό τους ελάττωμα στον κοινωνικό αποκλεισμό, ή να τους υποχρεώνει να ζουν στις παρυφές της κοινωνίας, ανήμποροι να εκπληρώσουν τον κοινωνικό ρόλο που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να επιτελέσουν. Παράδειγμα «οι ιστορίες των μεγαλοφυών ανθρώπων με αναπηρία, από την Έλεν Κέλερ ως τον Στήβεν Χώκινγκ».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε, επίσης, διαδικτυακά με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο οποίος την ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπλέον δυσκολίες που οφείλονται στην πανδημία.

Exit mobile version