Εμβόλιο κορονοϊού Μητσοτάκης: Κάλεσμα πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβόλιο κορονοϊού Μητσοτάκης: Κάλεσμα πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Εμβόλιο κορονοϊού Μητσοτάκης: ο κ.Πέτσας είπε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο

03.12.2020 | 14:17

Εμβόλιο κορονοϊού Μητσοτάκης: Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όταν έρθει το εμβόλιο του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε ο Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο της σημερινής του ενημέρωσης.  «Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που θα πάνε και στις άλλες χώρες της ΕΕ με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρους του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Τόνισε ότι «βεβαίως ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν και θα υπάρχει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του».

Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε πως δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή. «Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως 2.117.440 πολίτες. Κι αν έρθουν περισσότερα εμβόλια τον ίδιο μήνα μπορεί εφόσον χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων. Είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms είτε διαδικτυακά είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων», τόνισε.

Κάλεσμα του πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Πέτσας είπε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο και μάλιστα θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν προκειμένου να δώσουν το σωστό μήνυμα στους πολίτες.

Πιθανός εμβολιασμός σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση για Τζόνσον

Να υπενθυμίσουμε πως χθες η εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού Πρωθυπουργού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Μπόρις Τζόνσον να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση ώστε να αποδείξει στους σκεπτικιστές ότι δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός για την ασφάλεια του σκευάσματος της Pfizer που έλαβε έγκριση χθες το πρωί.

Η εκπρόσωπος σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα ταίριαζε στο χαρακτήρα του Μπόρις Τζόνσον και δε θα το απέκλειε, αλλά τόνισε ότι θα γινόταν μόνο αν εξασφαλιζόταν πως ο Βρετανός ηγέτης δε θα στερούσε το εμβόλιο από κάποιο ευπαθή πολίτη. Πρόθυμοι να εμβολιαστούν μπροστά στην κάμερα δήλωσαν επίσης ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο σκιώδης Υπουργός Υγείας των Εργατικών Τζον Άσγουορθ και η Πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον.

Exit mobile version