Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μουσικοί στο «Παπανικολάου»: Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη, ασθενείς βγήκαν στα παράθυρα
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσικοί στο «Παπανικολάου»: Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη, ασθενείς βγήκαν στα παράθυρα

Μουσικοί στο «Παπανικολάου»: Μουσικό συγκρότημα έστειλε ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στους νοσούντες

Μουσικοί στο «Παπανικολάου»: Σε μια περίοδο που η Θεσσαλονίκη υφίσταται σφοδρό πλήγμα από την επέλαση του κορωνοϊού και τα νοσοκομεία πιέζονται ασφυκτικά, με τις κλίνες στις ΜΕΘ να είναι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κατειλημμένες, συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση μουσικών που χάρισαν για λίγη ώρα το χαμόγελο στους ασθενείς του «Παπανικολάου». Το μουσικό συγκρότημα «Ρόμβος» έπαιξε μουσική έξω από το πέτρινο κτήριο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Σε όσους το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας τους, πήγαν μέχρι το παράθυρο για να ακούσουν τους μουσικούς που έπαιζαν μονάχα για αυτούς. Ψυχή της παρέας των μουσικών ο πνευμονολόγος του νοσοκομείου Παπανικολάου, Μάξιμος Αγγελίδης. Το μουσικό event ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 και ολοκληρώθηκε στις 17:30.

Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο της βόρειας Ελλάδας

Η βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας. Και μοιραία τα νοσοκομεία της έχουν δεχθεί τη μεγαλύτερη επιβάρυνση νοσηλεύοντας το 70% των ασθενών με λοίμωξη Covid-19. Η Θεσσαλονίκη χθες, για μία ακόμη ημέρα κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, 453. Θεωρείται θετικό ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έπεσε κάτω από τα 500, ωστόσο παραμένει πρόβλημα η αργή υποχώρηση των κρουσμάτων, έπειτα από έναν μήνα καραντίνας στην περιοχή.

Τα στοιχεία από τις νοσηλείες, πάντως, επιτρέπουν μια μικρή αισιοδοξία, καθώς καταγράφεται αμυδρή υποχώρηση για μια ακόμη ημέρα. Χθες το βράδυ ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Μακεδονίας και της Θράκης ήταν 2.076 σε απλές κλινικές Covid-19. Άλλοι 312 ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι, με 14 εξ αυτών να βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής σε πολυδύναμες ΜΕΘ, με φορητό ιατρικό εξοπλισμό. Επιπλέον 115 κρούσματα δήλωσε η Πέλλα, 86 περιστατικά η Ημαθία, 71 η Πιερία, 70 η Δράμα, 65 η Καβάλα, 59 η Ξάνθη, 54 οι Σέρρες.

Βαρύ είναι το επιδημιολογικό φορτίο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ειδικά στη Λάρισα που είναι σταθερά τρίτη στη σειρά, μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, στις ημερήσιες καταγραφές. Η Λάρισα χθες κατέγραψε 129 περιστατικά, η Μαγνησία 45, τα Τρίκαλα 57. Στην Αττική που φαίνεται να βρίσκεται σε σταθερή, ελεγχόμενη κατάσταση σε ό,τι αφορά την επιδημία, οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες Covid-19 μειώθηκαν κάτω από 600, για την ακρίβεια σε 594. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν 175 ασθενείς, από τους οποίους οι 162 ήταν διασωληνωμένοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις